Bounty Radio #37 Bennu

Radio Mukambo Welkom in episode 37 van Bounty Radio. Thornato levert met Bennu het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal van Soweto Soul en Kondi Band. Plus nieuwe Afro sounds van Orchestra Baobab en Afriqoui en wat instrumentale psychedelica om de show mee af te sluiten.Thornato levert met Bennu ons album van de week. De producer uit Queens, NY, brak door met de single Gaita Gaita waarna in 2016 de EP 'Things Will Change' volgde. Met Bennu lost Thornato nu de opgebouwde verwachtingen in. Het album mixt Afro, Latijns-Amerikaanse en Arabeske invloeden met hedendaagse club sounds. Toch is het album niet enkel gemaakt voor de dansvloer. Elk nummer heeft zijn eigen stijl en zijn eigen doel. Bennu verrast ook omdat elk nummer de grenzen van de verschillende genres aftast. Zo is er de stevige track Rhinoceros - een verrassende aanpak van Dancehall. Anderzijds is er ook de bluesy track Last Chance - met toch een stevige baslijn. Of de soulvolle aanpak van Dembow in het nummer Tu Luz. Aanrader voor wie zowel knallers zoekt als gedetailleerde, originele producties. De teaser voor het nummer Oro de La Tolita zie je hieronder.

We luisteren ook naar nummers uit het te verschijnen album Soweto Soul. Dit collectief, samengebracht door producer/guitarist Joep Pelt, smelt Zuid-Afrikaanse genres zoals Pennywhistle Jive, Shangaan, Hip-Hop en Kwaito samen tot een aanstekelijke en warme mix. Het idee voor Soweto Soul ontstond na een bezoek van Pelt aan Zuid-Afrika in 2010. Hij zag een jonge generatie Zuid-Afrikaanse muzikanten zoeken naar een muzikale identiteit, waarbij ze een oudere generatie van muzikale grondleggers vergaten. Pelt verzamelde muziekanten uit verschillende generaties en met verschillende muzikale achtergrond. Op het album wordt het collectief vergezeld door onder andere Zuluboy en Penny Penny. Over het proces van Soweto Soul is ook een documentaire gemaakt. Album en documentaire verschijnen op 10 mei.

Verder luisteren we ook naar een nummer van Kondi Band. Kondi Band is een samenwerking tussen de blinde Sorie Kondi uit Sierra Leone en producer Chief Boima uit de VS. Het album Salone verschijnt op Strut Records op 2 juni waar deze remix opnieuw in zal opgenomen zijn. Het project ontstond nadat Chief Boima een video zag van Sorie Kondi die Without 'Money, No Family' speelt. Deze remix was het eerste project van het Afro-electronica duo. De originele clip zie je hieronder staan.

Verder aan te raden is de psychedelica van 'Ababa boogie' van de Gentse band Compro Oro, pas verschenen op hun EP Bombarda en de Turkse Folk Psychedelica van Derya Yildirim & Grup šimšek. Grup šimšek nam voor Nem Kaldi een schitterende video op.

Playlist:
1. Afriquoi - Starship (feat. Shabaka Hutchings & Moussa Dembele)
2. Soweto Soul ft. Zuluboy - Ngikhumbulu Mama
3. Nozinja - Vomaseve Hina
4. Vincent Ahehehinnou - Best Woman
5. Orchestre Baobab - Sey
6. Thornato ft. The Spy From Cairo - Last Chance
7. Kondi Band - Without Money, No Family (Chief Boima Remix)
8. Thornato ft. Grupo Taribo, Zongo Abongo - El Oro de la Tolita (The Busy Twist Remix)
9. Lua Preta - Messiah
10. Jungle Fire - N.U.S.A.U.
11. Sefi Zisling ft. Nomok - Avocado Dance
12. BÚTÚ - Asouf
13. Derya Yildirim & Grup šimšek - 3223
14. Compro Oro - Ababa Boogie
15. Soweto Soul - Sabela

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?