Bounty Radio #40 Beyond The Grid

Radio MukamboWelkom in episode 40 van Bounty Radio. Afrikän Protoköl levert met Beyond The Grid het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal van Rio Mira en een exclusieve track van Analog Africa. Plus een aardige portie bass van Ko Shin Moon, Ohxalá, Yeahman, Mabiisi en meer.Afrikän Protoköl levert met Beyond The Grid het album van de week. Zij zijn een zeskoppige 'Afro Groove' band gebaseerd in eigen land, met de helft leden uit Burkina Faso: De ritmes zijn afkomstig uit Burkina Faso, de blazerssectie uit België. De tracks op 'Beyond The Grid' zijn geïnspireerd op verschillende West-Afrikaanse ritmes. Elke track brengt een ander ritme en wordt versterkt door een sterke blazerssectie die telkens de ruimte krijgt om heerlijk hun ding te doen. Het album is met zijn 8 tracks intens, verrassend en vooral aanstekelijk. We luisteren naar Saharan Market, gebaseerd op een ritme van de Songai uit de woestijnregio van Mali en Facing Death met een ritme uit de zuidelijke grensstreek tussen Burkina Faso en Mali.

We luisteren ook naar Afrobeat uit Portugal van een nieuw 16-koppig (!) ensemble They Must Be Crazy, die Mother Nature volledig in eigen beheer uitbrachten. En meer grooves krijg je uit 70's Cameroon met die ongelofelijke verzamelaar 'Pop Makossa 'The Invasive Dance Beat of Cameroon 1976 - 1984', pas verschenen op Analog Africa. Het label selecteerde enkele mysterieuze one-hit wonders en lokaal talent uit Kameroen uit die periode waarin Merengue, High-Life, Congolese Rumba, Funk, en elektronische Disco het begin betekende voor de nationale Makossa hype. Tracks als 'M'ongeule M'am en Nen Lambo zullen van het beste zijn wat je in 2017 zal te horen krijgen. Voor de geduldige luisteraar zit een exclusief nummer op het einde van de episode. Makassi Version werd geselecteerd maar belande uiteindelijk niet op de verzamelaar.

Verder best wat stevige tropische bassen van Yeahman (jonge producer uit Frankrijk), Ohxalá (Braziliaanse bass wiens EP je hier als Name Your Price kan downloaden), Ko Shin Moon (Experimentele oriental electronica) en meer.

Playlist
1 Eko Roosevelt - M'onguele M'am (Prerelease)
2 They Must Be Crazy - Cura di Jambu
3 Yeahman - Benijo
4 Afrikän Protoköl - Saharan Market
5 Rio Mira - Roman Roman (Prerelease)
6 Ohxalá - Ovoavoa
7 Jun Kamoda - Blind Disco
8 Mabiisi King - (Riot Stereo & SURAJ Remix)
9 Nato & Sahalé - Jelassi
10 Afrikän Protoköl - Facing Death
11 Ko Shin Moon - Zaffa
12 Timewarp Inc - Reggae On Dope
13 Lagartijeando - La Memoria del Viento
14 Sam Fan Thomas - Makassi Version Land 2 (Unreleased)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?