Bounty Radio S03E07 '2017' ft. Leila Gobi, Hamad Kalkaba, Vox Portent, BKO

Radio MukamboIn Bounty Radio gaan we op zoek naar de laatste trends in vooruitstrevende en elektronische Wereldmuziek 2.0. In de playlist global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen. In S03E07 van Bounty Radio levert Leila Gobi met 2017 het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal van Hamad Kalkaba, Tremor en meer.Leila Gobi levert met 2017 (Clermont Music) het Album of The Week. Leila komt uit het oosten van Mali en moest zich opwerken in de muziekscene van hoofdstad Bamako.
Dankzij haar kenmerkende stem werd ze een succesvolle zangeres. Op '2017' horen we traditionele nummers in Songhai en Tamasheq, maar dan in een ongewone elektronische en hypnotiserende setting. De vocals werden afgemixed met loops, drummachines en synths. Geen uitzonderlijke inspanning, maar een zuinige en low-tech aanvulling op Gobi's stem dat een helder en uitgepuurd gevoel geeft aan de nummers. Een album voor wie zich kan vinden in Malinese muziek met een vleugje electronica. Volledige review hier op Tropicalidad.

Hamad Kalkaba - Astadjam Dada Sare
Het is met veel respect dat ik deze track kan spelen. Veel tracks in deze show hebben een geweldig achtergrondverhaal, maar dit nummer deed me beseffen hoe bizar makkelijk het geworden is om de meest obscure nummers zomaar in je inbox aan te treffen. Zo eenvoudig dat je zou vergeten welke zoektocht er soms aan vooraf gaat.
De nieuwe release van Analog Africa brengt een showcase met werk van Hamad Kalkaba. De zoektocht naar zijn werk begon met de ontdekking van een zeldzame 7 "in een stoffige platenzaak in Yaoundé. De winkeleigenaar zei 'er is nog een single met een groene cover van dezelfde artiest, als ik me niet vergis'. Als gevolg zocht Analog Africa zes jaar lang naar die 'groene cover' en vond het uiteindelijk in een platencollectie in Parakou in het noorden van Benin. De volledige showcase van Hamad Kalkaba, nu een gepensioneerde kolonel in het leger van Kameroen, verschijnt op 8 december.

Nightmares On Wax - Back to Nature
Opener van de show is een gloednieuwe single van Nightmares on Wax met Kuauhtli Vasquez en de Wixarika-stam uit Mexico. Te verschijnen op 'Shape The Future' op 26 januari. De track kreeg ook een fantastische videoclip die je hieronder kan bekijken.

Mista Savona - In The Ghetto
Havana meets Kingston begon oorspronkelijk als een kickstarter-campagne om Cuba muzikaal met Jamaica te verbinden. Het uiteindelijke album viert de muzikale rijkdom van beide eilanden, met frisse covers van klassiekers als Chan Chan en Rastaman Vibration. Uit de liner notes: "The album simmers with an energy, warmth and sincerity that seems increasingly hard to find in this digital age. We hope you enjoy it as much as we enjoyed creating it.” En dat hoor je eraan!

El Búho - Xica Xica (feat. Uji & Barrio Lindo)
Genomen uit het album van El Búho's 'Balance'. Na talloze remixes en kleinere releases is deze 'Balance' El Buho's eerste volledig album. We horen zijn kenmerkende junlge geluiden, ondersteund met zachte percussie in combinatie met elektronica die het album een fijne organische sound bezorgen. Bijna elke track is een samenwerking met een andere artiest, o.a. persoonlijke favorieten zoals Kaleema en Barrio Lindo werkten mee aan het album.

TREMOR - Resplandor
Genomen uit het te verschijnen Ave Reina Mora EP die binnenkort op ZZK Records verschijnt. Tremor is een van de pioniers van de New Lat-Am Folk en keert nu eindelijk terug met nieuw materiaal. Resplandor klinkt als een spacy slaapliedje en is een veelbelovende nieuwe richting voor de band.

Playlist
Nightmares On Wax - Back to Nature
Fulltone & Safism - Al Beat
Daymé Arocena - Cómo (Esa's Havana Synth Mix)
Relo - Chicha Latina (ft Niña Dioz)
Mista Savona - In the Ghetto (feat. Aza Lineage & Birdz-I) [Where We're From]
Leila Gobi - Tibo Gadeina
Dexter Story - Wejene Aola (feat. Kamasi Washington)
BKO - Mali Liberela
Hamad Kalkaba - Astadjam Dada Sare
TootArd - Circles
Leila Gobi - Tchimey Goney
El Búho - Xica Xica (feat. Uji & Barrio Lindo)
M.RUX - In the Hold (History of Colour Remix)
Poranguí - Sueños de la Selva (AtYyA Remix)
Vox Portent - Hopeful
Tremor - Resplandor

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?