Black Flower - Magma

Black FlowerWij dachten eerlijk gezegd dat we de sound van Black Flower nu wel kenden, maar toch weet de band rond saxofonist/fluitist Nathan Daems ons release na release opnieuw te verrassen. Wat deze Magma betreft uit dat zich voornamelijk in een uitbreiding van de line-up van de band met toetsenist Karel Ceulenaere, die vanachter zijn synth en orgel de sound op deze nieuwe langspeler toch grotendeels een mee kleur geeft. Daarnaast duikt met Morning In The Jungle, een samenwerking met singer-songwriter Meskerem Mees, ook voor de eerste keer een vocaal nummer op in het oeuvre van Black Flower.

Op Magma 8 nieuwe composities waarbij "opzwepende ritmes en Oosterse melodieŽn dienden als inspiratiebron, maar, net als magma, pas echt solide worden wanneer ze de weg naar de oppervlakte vinden."; een creatief proces gestold in vinyl, net zoals magma uiteindelijk gesteente wordt. Onze persoonlijke favoriet uit de tracklist is dan ook O Fogo, vernoemd naar de Pico do Fogo, een vulkaan in KaapverdiŽ, en een vrolijk uptempo nummer waarin de Bulgaarse kaval (herdersfluit) van Nathan Daems de boventoon voert. Alweer een meer dan uitstekende creatieve eruptie van deze geniale jazz-vulkaan!

Black Flower komt Magma nog live voorstellen op 22 februari in de Gentse Handelsbeurs, op 15 maart in CC Diest, op 20 maart in de Antwerpse Roma, op 1 april in de N9 in Eeklo, en op 15 april in 4AD in Diksmuide!www.blackflower.be | www.sdbanrecords.com
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?