Kondi Band - We Famous

Kondi BandVier jaar na langspelerdebuut Salone is Kondi Band, het onwaarschijnlijke samenwerkingsverbond tussen de Amerikaanse Boima Tucker aka. DJ Chief Boima en de Sierra Leoonse hoogbejaarde blinde duimpianospeler Sorie Konoma aka. Sorie Kondi, terug met deze We Famous. De titel van het album, is een knipoog naar de "faam" die hun Europese tournee de band in 2017 bracht en die hen in Sierra Leone blijkbaar ook af en toe afgunstige opmerkingen opleverde (zie de gelijknamige intro van het album). Het gros van de opnames voor dit album namen Boima en Sorie ook op telkens ze weer even tijd hadden tussen twee concerten tijdens die tournee, waarna Boima vervolgens samenwerkte met de in Londen gevestigde producer en radiomaker Will 'LV' Horrocks voor de afwerking.

Het resultaat is een album dat toch een stuk toegankelijker klinkt dan zijn voorganger (de disco-funk van It's God's World (So Don't Do Bad), het opzwepende Everything That Sierra Leone Has, de elektronische clubvibes van How Will It Be For Me In This World). Voor She Doesn't Love You nodigde Kondi Band met de in Duitsland gevestigde Sierra Leoonse Mariama bovendien ook voor de eerste keer een vocale gast uit.

Wij spreken nog steeds geen Krio (Engels-Creools, en de voertaal voor Sorie Kondi), maar vaak zeggen de songtitels al genoeg. Zo is Don't Follow Sweetness duidelijk een waarschuwing tegen teveel snoepen (van wat mag u dan weer zelf invullen), is It's God's World (So Don't Do Bad) een duidelijke oproep om een rechtschapen leven te leiden en vraagt Sorie zich in het zeer aanstekelijke How Will It Be For Me In This World duidelijk af wat de plaats van een blinde duimpiano spelende oude man nog is in deze wereld.

Uitstekende opvolger die aantoont dat dit duo blijft evolueren zonder daarom hun wortels uit het oog te verliezen.www.strut.k7store.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?