Parknacht Indoor @ Futur: tropische vibes bij vriestemperaturen

Parknacht Indoor 2023Parknacht Indoor 2023Na twee jaar afwezigheid (de kleinere versie in Jeugdhuis Wollewei in 2021) heeft Parknacht een nieuwe adem gevonden met een indoor editie in de Turnhoutse Futur. Wij gingen afgelopen zaterdag de temperatuur opmeten, nieuwsgierig naar wie de vrieskou wilde trotseren voor wat tropische vibes.

Het hele feestje verloopt in pure soundsystem stijl (met dank aan Giraffe voor hun installatie) en met €10 (€7 in voorverkoop) is de inkomprijs ook meer dan democratisch gehouden, een geste die in deze crisistijden wellicht voor velen absoluut welkom zal zijn.

Oasa (Parknacht Indoor 2023)Solo Moderna (Parknacht Indoor 2023)
Stubborn (Parknacht Indoor 2023)Parknacht Indoor 2023
Als wij rond de klok van elven arriveren, is het al gezellig druk en is OASA of Out-A-Sight Allstars volop aan hun set bezig, een zeer eclectisch alle­gaartje van soul, funk, disco, afro, reggae en (veel) meer.

De echte reden van onze aanwezigheid is echter de live set van het Nederlandse multitalent Bas Voorn aka. Solo Moderna. In 2019 waren wij nog aardig onder de indruk van diens Republica Moderna, en in Futur laat hij zich bijstaan door Trommelman op percussie en Krage achter de microfoon. Iets na middernacht neemt het drietal, gehuld in matchende oranje hemden met psychedelische tijgerpatronen, over en neemt ons meteen mee naar hun eigen muzikale universum waarin Moderna drumpatronen, beats, samples, loops, ritmes en vocalen op een ingenieuze manier in elkaar lopen tot er haast één langgerekte bezwerende non-stop mix ontstaat in een stilistische stoofpot aan stijlen en genres gaande van cumbia en chicha over reggaeton en Afro-house tot dembow en dancehall en meer. Meer dan intrigerend, al had het voor ondergetekende visueel wellicht iets meer mogen zijn (werken met projecties is wellicht een optie).

Vollopen zal de Futur niet meer doen, maar dat kan de pret van de aanwezigen alvast niet deren. Wij hebben de dag nadien echter nog een radio-uitzending te verzorgen en houden het enkele nummers in de set van Stubborn dan ook voor gezien.

Met Parknacht Indoor is de dooi alvast ingezet, laat die muzikale lente nu maar komen!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?