Matonge Akoustik

Oumou Dédé DembaDe wereldmuziek-concerten in december dit jaar zijn vrij dun gezaaid, maar gelukkig heeft Matonge, de afrikaanse wijk in Brussel, het succes van Acoustic Africa geroken. In diezelfde wijk ligt ook concertzaal de Molière, alwaar Muziekpublique op zaterdag 2 december drie groepen met een duidelijke link naar Matonge op de planken zet: Tirana-Dakar, Le son du Khasso en Les Prophètes.

Tirana-Dakar is het geesteskind van de Albanese muziekant Gjovalin Nonaj die zijn roots verzoent met de muzikale traditie van West-Afrika — de slimmerikken onder jullie die wisten dat Tirana de hoofdstad van Albanië is en Dakar het epicentrum van de West-Afrikaanse muziek hadden dat uiteraard al door. Le son du Khasso verwijst naar de Malinse bevolkingsgroep Khassonke die bekend staat om hun krachtige percussie op trage ritmes — benieuwd of die twee te verzoenen zijn. Afsluiters Les Prophètes zorgen voor een Congolese soukous finale en gezien de muzikanten al eerder het podium deelden met soukous-helden als Franco, Papa Wemba en Zaiko Langa Langa kan dit moeilijk fout aflopen.

Voor de prijs moet je het in ieder geval niet laten (7 €) en wie weet kom je met een ontdekking terug thuis. Info en tickets vind je hier.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?