Affiche maart

Dat Habib Koité met vijf concerten de kalender van maart domineert hadden we al eerder verteld. Hoewel we het op Habib's website (nog) niet terugvinden zou hij op 25 maart daar een extra concert aan toevoegen in CC De Ploter in Ternat. Naast deze bijzonder warm aanbevolen concerten valt er nog heel wat te beleven in wereldmuziekland. Wij snuisterden voor u wat verder in het aanbod van maart — het overzicht vind je in onze handige agenda.

BRXLBRAVOTijdens het eerste weekend opent de AB Club de deuren voor La Troba Kung-Fú, een nieuwe mestizo-band uit Barcelona waarover wouter het al eerder over had. Diezelfde zaterdag organiseert Muziekpublique in het kader van BRXLBRAVO een muzikale wandeling door de zwarte wijk van onze hoofdstad. Parcours Matonge is dé gelegenheid om van de klanken, kleuren, smaken en sfeer van de afrikaanse wijk te proeven. Aan het uitgebreide programma te zien lijkt dit ons een dikke aanrader.

In het aanbod van het Antwerpse Zuiderpershuis viel onze vinger op twee concerten. DAM ofte Da Arabian MC's (14 maart) zijn drie jonge Palestijnse rappers die arabische ritmes en muziekjes rijmen met hun niet-van-de-poes-vocals. Hoe zoiets klinkt hoor je op hun website en op YouTube vonden we een videclip van Born here mét engelse ondertitels. Op 17 maart stelt Chris Joris zijn nieuw project met Bob Stewart (tuba virtuoos) en Baba Sissoko (een der tropicalidad.be favorieten) in het Zuiderpershuis. We kennen de afro-jazz combinatie van Chris Joris nog van vorig jaar in Westerlo.

Madina N'DiayeNaast Chris Joris, Habib Koité en de Indoor versie van de Antilliaanse feesten krijgen we op 17 maart nog een extra keuze voorgeschoteld: de west-afrikaanse roots van Madina N'Diaye en Ndillaan in de Molière (Brussel). De blinde Madina N'Diaye is een van de weinige, zo niet enige vrouw in de griot traditie die er desondanks in slaagde haar kora-talent tot ver buiten de grenzen van Mali te exporteren. Ndilaan wil het Senegalees muzikaal erfgoed promoten en gezien de rijke muzikale traditie van dat land lijkt ons dat ook een prima idee.

Nog één concertje om af te leren: op 23 maart verschijnt op het podium van de Botanique nog zo'n mestizo-bende uit Barcelona: La Kinky Beat, waar wouter het ook eerder over had.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?