Made in Jamaica in Tour & Taxis

Made in Jamaica (affiche tour 2007)Na al mijn frontstage avonturen in maart is het hoogtijd om tussen het concertaanbod van april het kaf van het (tropisch) koren te scheiden. De opvallenste is ongetwijfeld Made in Jamaica, het eerste lente-reggae-festival dat op 22 april losbarst op de pleinen van Tour & Taxis in Brussel, beter bekend als de heilige wereldmuziek-gronden van Couleur Café. De line-up doet de gemiddelde reggae-aficionado gelijk watertanden: Bunny Wailer, de enige nog levende original Wailer (de eerste band van Bob Marley & Peter Tosh) en more fire! met Capleton, die samen met Sizzla en Anthony B de kroon spant van de betere dancehall. Tenslotte nog twee legendarische bands op de affiche: Third World (bekend van de hit Now that we found love in 1978) en the Mystic Revelation of Rastafari (de herenigde hoogbejaarde voorvaderen van de reggae).

Zo'n affiche kan tropicalidad.be moeilijk aan zich laten voorbij gaan, dus hopen we u achteraf op ons verslag te kunnen trakteren. De gedetailleerde line-up kun je nalezen op de recentelijk vernieuwe reggae-portal reggae.be. En er is zelfs nog meer...

Het Made in Jamaica circus trekt tijdens april/mei door heel Europa en is het aangename gevolg van de nakende release van de gelijknamige film. De docu-film Made in Jamaica trekt een kleurrijke lijn dwars door de rijke reggae-geschiedenis, van de Skatalites over Bob Marley tot Sean Paul. Geen enkel eiland doet Jamaica na wat betreft hun non-stop muzikale export sinds de jaren '60 — en dat verdient op zijn minst een film.

Of ze de film nu op 22 april ook screenen is niet geheel duidelijk, maar we zoeken het nog wel voor je uit. Wij schotelen je (hiernaast) alvast de trailer voor en op de foto-pagina van de Made in Jamaica webstek wordt je getrakteerd op enkele tropische sfeerbeelden van de film.

Oja, de rest van het concert-aanbod van april krijg je héél binnenkort voorgeschoteld. Zoals altijd kun je terecht op onze immer up-to-date agenda. Stay tuned.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?