Wawadadakwa - W.A.F.

Wawadadakwa W.A.F.De olijke Antwerpse Wawa's zijn deze zomer druk bezig festivals en feesten aan het afschuimen, mét succes. Hun formule lijkt goed te werken: pretensieloze feestmuziek met kruiden uit de vier windstreken. Vorige maand heb ik ze nog aan het werk gezien als afsluiter van Colora festival in Leuven. Ze zijn bijna door hun zomer-agenda heen, dus: vlug vlug!

Vorig jaar hebben de mannen zich bezig gehouden met Belgian Afrobeat Association, en dat heeft zo zijn invloed gehad op het oeuvre van Wawadadakwa (btw, weet iemand waar bijgod de klemtoon in hun naam moet liggen?). Begin dit jaar zijn ze gestart met hun White Afro Funk project, W.A.F. voor de vrienden. En sinds enkele weken ligt de gelijknamige plaat in de rekken. U raadt het nooit: die draait hier op volle toeren.

Ik zal bloedeerlijk zijn: toen ik de plaat voor het eerst hoorde was ik vrij hard ontgoocheld. Toegegeven, de sfeer en kracht van live muziek in een studio vastleggen is als tandpasta terug in de tube knijpen: verdomd moeilijk. Bovendien zal deze plaat ongetwijfeld vóór hun zomertourné opgenomen zijn en op het podium en onderweg beginnen die nummers een ander (lees: beter) leven te leiden. Maar laat ons niet te negatief zijn: het blijft een amuzante zomerplaat!

De instrumentale opener W.A.F. begint met een typisch afrobeat rifje, maar tegen het einde van het nummer trekken ze alle funk registers open: exact wat ze met White Afro Funk bedoelen. Het hoogtepunt van de plaat, Fiesta, is een zomerhit waardig: grappig, een aardig meezing-gehalte en het zomerse druipt er gewoon van af. Misschien is de plaat net iets te laat om van Fiesta een zomerhit te maken, maar zo te horen is de radio er niet vies van. Donde was al eerder dit jaar als single op de radio te horen en als bonus krijgen we op de plaat een remix van het nummer waar de Braziliaanse beats in het rond vliegen: Bombay Falafel remix. Met Mingus zetten ze een kort, maar sterk afrobeat nummer neer. Tussenin boeit de plaat wat minder, maar met teksten als "Hete Hettie, waar blijft mijne spaghetti?" slagen ze erin de aandacht vast te houden. Zoals ik al zei: al bij al een fijne zomerplaat.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?