Ba Cissoko op Wereldfeest Leuven

Wereldfeest LeuvenHet jaarlijkse Wereldfeest in Leuven werd een tijd verbannen naar de kille omgeving van het Ladeuzeplein, maar mag dit jaar terug zijn tenten opslaan tussen de verse grassprietjes van de Bruul. Op 2 juni moet je dus in Leuven zijn om een namiddag lang de wereld te zien, horen, smaken en voelen. Hoewel het accent op de muziek minder uitgesproken is dan een klassiek festival, mag de line-up van het gratis wereldfeest er dit jaar best wezen.

Ba CissokoEen viertal, naar eigen zeggen "pretentieloze afro/cuban/latino/mambo-sensitieve jongens" openen de namiddag. Ze heten Trezmil en u kan al raden waar deze kerels vandaan komen. Ze worden afgelost door de eveneens van Leuvense roots voorziene rumba-meets-flamenco mix van Les Talons Gitans — die morgen ook op Mano Mundo te bewonderen zijn. De oude rotten van de Mighty Pirates brachten eerder dit jaar een nieuwe CD uit en verzorgen de streep reggae op het Wereldfeest. Xaman-Ek is mij volledig onbekend maar de voorsmaakjes op hun webstek klinken verrassend leuk en hebben inderdaad een niet onaardig Manu Chao gehalte. Benieuwd wat dat gaat geven. Nog meer kijk ik uit naar Ba Cissoko: vier jonge Guinezen die kora spelen alsof het een djembe of elektrische gitaar was, inclusief effect-pedaaltjes. Een frisse sound met traditionele instrumenten, daar staan ze voor. Voorproeven kan met de video-clip van Silani en een explosief live-fragment. Warm aanbevolen!

Zo'n kans laten we uiteraard niet aan ons voorbij gaan. Maar first things first, want dit weekend staat Mano Mundo op ons te wachten — als de boel niet weggewaaid is tenminste.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?