Club Tropical / Cactus / Zuiderpershuis

Alvorens Pieter met een vracht beeld- en luistermateriaal én een verslag uit Bree terugkomt, nog snel even een paar meldenswaardige bits & bobs uit wereldmuziekland.

  • Club Tropical is niet meer. Zeker wat tradionele media betreft, was het Radio 1 programma in ons landje toch een van de trouwste bronnen voor een wekelijkse dosis tropische klanken. Na meer dan 20 jaar wereldmuziek werd gisteren onherroepelijk de stekker uitgetrokken. Maar gelukkig wordt die snel ergens anders ingeplugd, want ze beloven ons een heuse webradio. Goed nieuws voor de wereldburgers onder ons (al was Club Tropical ook al via het net te beluisteren). We zijn benieuwd, en houden je uiteraard op de hoogte.

  • We waren nog maar net bekomen van Stephen Marley's indrukwekkende en veelzijdige debuutplaat, of we krijgen te horen dat hij zijn optreden op Cactus annuleert. Hij zit naar het schijnt te krap bij kas om zijn Europese tour te financieren. Het zijn geen vetpotten, de reggae-business. Waardige vervanger is Horace Andy. Diens laatste plaatje, Livin' it up, kon volledig op onze goedkeuring rekenen, al zakken we binnenkort al af naar Couleur Café om hem aan het werk te zien.

  • En tenslotte krijgen we ook nog een berichtje in onze brievenbus over het Zuiderpershuis. Enigzins onder de radar, waar voorlopig alle zomerfestivals zich verdringen, hebben zij alvast hun programmatie van 2007-2008 klaargestoomd. Daar de tropicalidad.be-crew in de zomervakantie veel te druk bezig is met festivals afschuimen en nieuwe horizonten verkennen, komen we daar in september uitgebreider op terug, maar de early birds kunnen alvast een blik werpen op hun veelbelovend concertlijstje.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?