Divan Express EP

Divan Express (EP)We ondekten het goed gemutste inlandse collectief Divan Express op de jongste Mano Mundo editie — en zij ons trouwens ook zodat hun eerste EP niet veel later in de tropicalidad.be bus stak. Bezieler & zanger Chris Vandevorst sprokkelde enkele niet onbekende muzikanten bijeen die al eerder in de rangen van Zeker Weten en de Internationals opdoken. Hun sound is heerlijk lichtvoetig, pretensieloos en weet de aandacht te trekken met hun no-nonsense teksten in het algemeen beschaafd Nederlands.

De vijf nummers tellende titelloze EP opent met de single E313 die de trouwe Radio 1 luisteraars misschien wel kennen. Het vrolijk kabbelend deuntje blijft hardnekkig hangen en daar hebben we niets op tegen. Als die-hard aficionados van uitheemse klanken komen we met deze EP niet direct aan ons trekken, al is een subtiel reggae-onderstel nooit ver weg en op Niet anders dan kon er een ska-beatje met een hoog Doe Maar gehalte van af. Een zonnige en sympathieke plaat van een al even sympathieke bende — alleen al omdat je op hun MySpace pagina de EP integraal kunt beluisteren.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Ik luister again and again naar jullie E313, vind het zalig gerythmeerd en warm. Ik die nooit geen CDs koop, ben er op zoek naar geweest (ook om jullie te steunen) Nergens gevonden in Brussel en Antwerpen ???
Brigitte Cornelis | 10 juli 2008
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
neem anders eens contact op met Chris Vandevorst (tarzanindigo [at] hotmail.com)
pieter | 10 juli 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?