Antibalas Afrobeat Orchestra in Het Depot

Antibalas Afrobeat OrchestraFela Kuti mag dan al acht jaar geleden gestorven zijn, de afrobeat is meer dan ooit in leven. Gisteren niet alleen in leven, maar ook in Leuven: Het Depot ontving het elfkoppige Antibalas Afrobeat Orchestra voor een avondje afrobeat pur sang. Gisteren nog in Het Depot, vandaag al op tropicalidad.be! Inclusief foto's & video's van het concert en een mini-review én mp3-preview van hun exclusieve EP Government Magic. We zijn u, beste lezer, weer te hard aan het verwennen. ;-)

Een complete verrassing kon het niet worden, gezien ik de mannen al eerder aan het werk gezien had op Polé Polé. Zaal en podium van Het Depot zijn gelukkig iets geschikter dan the stage in the sky van Polé Polé: veel meer contact met de bandleden dus. De mannen lieten nogal lang op zich wachten, maar beloonden ons geduld met een monsterset van twee uur. Na een trage opwarmer werd hun set intenser en intenser. De H.A.D. was uiteraard weer van de partij: lang uitgesponnen nummers op aanstekelijke rifjes, een stevige blazerssectie en een duidelijke politieke boodschap. Middenin hun set gingen ze jammergenoeg twee maal in de fout: een down-tempo nummer mag best, maar een XL versie is dodelijk voor de opgebouwde energie. Afsluiten deden ze traditiegetrouw met een energetische cover van Fela Kuti en bij wijze van bisnummer brachten ze het Cubaans aandoend Che Che Cole.

Government Magic EPNa afloop liep ondergetekende uiteraard mét de exclusieve EP van Antibalas onder de armen huiswaarts. Exclusief, jawel, want het plaatje is enkel op concerten en de website van Antibalas te koop. De vijf nummers op het plaatje draaien hier ondertussen dag- en nachtshiften! De sound van de EP is herkenbaar (zeker voor wie de full-cd Who is this Amerika? in huis heeft) en heeft naar mijn mening net iets extra, niet in het minst door de ijzersterke titeltrack Government Magic. Een MP3 preview van de EP kun je hier downloaden (u hoort achtereenvolgens Go Je Je, Government Magic, Out With The New, In With the True, Che Che Cole (Makossa) en Dub Je Je).

foto's:

Antibalas Afrobeat Ochestra in Het DepotAntibalas Afrobeat Ochestra in Het DepotAntibalas Afrobeat Ochestra in Het DepotAntibalas Afrobeat Ochestra in Het DepotAntibalas Afrobeat Ochestra in Het Depot

video's:

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?