Daby Touré verrast in het Zuiderpershuis

ZuiderpershuisDaby Touré (Zuiderpershuis)We worden stillaan vaste klant in het Antwerpse Zuiderpershuis. Vorige maand lieten we ons gewillig meevoeren op de Touareg-rock van Toumast en afgelopen vrijdag­avond stond de illustere Mauri­taan­se Daby Touré er op de planken. Recentelijk dook Daby samen met Skip McDonald de Real World studio's in, met Call My Name als resultaat.

De mensen achter World Sessions hadden onder de noemer "Wie is Daby Touré?" een avond­vullend programma ineen geknutseld inclusief een stukje film, een interview, niet te vergeten het concert en een om de soirée in schoonheid af te sluiten een meet & greet annex afterparty. Een hele boterham vol, waar we met plezier onze tanden in zetten.

Daby Touré (Zuiderpershuis)
Daby Touré (Zuiderpershuis)
Daby Touré (Zuiderpershuis)
Daby Touré (Zuiderpershuis)Daby Touré (Zuiderpershuis)
Daby Touré (Zuiderpershuis)Daby Touré (Zuiderpershuis)
Daby Touré (Zuiderpershuis)Daby Touré (Zuiderpershuis)
In het streepje film en het daaropvolgende interview deed Daby uit de doeken hoe hij muzikant geworden is en vertelde over de overlevings­strijd in zijn thuis­land Mauri­tanië. Alleen jammer dat hij dat in het Engels deed, in plaats van zijn moedertaal. Geen nood, want in het volgende uur bewees de man dat hij zich nog het best met muziek kan uitdrukken. De singer-songwriter hield het met een goedlachse bassist en Franse drummer op een sobere bezetting. De multi-instrumenta­list nam in Antwerpen voor­al gitaar voor zijn rekening, evenals wat percussie... op diezelfde gitaar: een even indruk­wek­kend als swing­end schouwspel.

In tegen­stelling tot de rust en sereniteit in zijn studio­werk zat zijn live-set vol vuur en meters schwung. Iets wat bij ons en bij het publiek ver­ras­send goed in de smaak viel. Dat Daby de droge zandbergen van de Sahara heeft gerruild voor de straten van Parijs is wel te horen in zijn songs. Geen rauwe desert blues dus, maar (bij momenten lichtjes voorgekauwde) pop songs die live uitstekend tot hun recht komen. De afwezigen hadden ook dit keer ongelijk.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?