Ska Cubano - Mambo Ska

Ska Cubano - Mambo SkaDe immer goedgeklede Nathan Lerner a.k.a. Natty Bo heeft weer net op tijd de ideale soundtrack geleverd voor zwoele zomeravonden en bijhorende cocktails. Het recept is intussen welgekend, een frisse mix van Caraïbische stijlen (son, guajira, gaita, mambo) op een bedje van ska, met een flinke scheut humor (big bamboo blijft een klassieker) en zelfrelativering. Het Brits-Cubaans gezelschap heeft deze keer ingezet op een grote dosis cumbia (Lupita, Hit the Track, Pepe) met zelfs een kort uitstapje naar de hoogvlaktes van de Andes (Cumbia del Monte).

Een hele schare gastmuzikanten, van saxofonist Roberto Manzin, tot tienerkwartet Los Armónicos uit Bayamo, vrolijken het feestje op. En ten slotte zou Ska Cubano zichzelf niet zijn zonder een paar herwerking van klassiekers, waaronder Benny Moré's Pachito e Che, en het overgekende Tequila. Nog een paar nummers die het vermelden waard zijn, zijn La Gaita Sabrosa, met zijn rommelende bas, en Hit the Track dat de Mississippi delta naar Jamaica haalt.

Voor wie zijn zomer in retro-stijl wil inzetten.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Op parkpop ben ik in de ban geraakt van de heerlijke, vrolijke en uitnodigende dansbeats van deze enthousiaste en professionele groep en nu ik zowel Mambo Ska en Ajiaco the remix album op heb staan blijf ik maar dansen.
Ik zou heel graag de andere 2 CD’s hebben, maar kan ze nergens vinden.
Wie kan mij hierbij helpen.
Salsa groeten
Cees van Stipdonk,
cee..@hotmail.com
Cees van Stipdonk | 4 augustus 2010
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?