Reggae vibes op Polé Polé en Beleuvenissen

Skyblasters (Beleuvenissen 2005) Stevige dosis reggae in de lucht de voorbije week. Eerst was er het feestje van Black Uhuru, U Roy, Gregory Isaacs en Frankie Paul in het Rivierenhof in Deurne. Ik was er zelf niet bij, maar kon uit eerste hand vernemen dat het de moeite was. Woensdag dan zakten we af naar Polé Polé, waar we op de Zuidafrikaanse Lucky Dube botsten, en vrijdag konden we tenslotte genieten van de revival van onze eigen Skyblasters op de Beleuvenissen.

Inderdaad, op de Gentse Feesten wordt er wel eens op de technische kwaliteit van de muziek beknibbeld ten voordele van de sfeer. Het concept van Polé Polé is leuk en origineel, maar het gevolg is wel dat er relatief weinig plaats is, dat je door alle stalletjes heel weinig uitzicht hebt, en dat je voor de beste plaatsen eigenlijk je rubberboot mee moet brengen. Toen we eraan kwamen was de Korenlei al afgesloten. Maar bij een 2de poging meer geluk. Lucky Dube was me vrij onbekend, maar ze brachten een energieke reggae set met ter afwisseling wat frisse soukous en gekruid met een stevige ritmesectie. Toch eens wat studiowerk van gaan zoeken.

Naar de Beleuvenissen ga je ook vooral voor de sfeer, maar met wat geluk vind je ook wel iets fijns. Nogal veel salsa dit jaar, maar tussen de would be Ricky Martins, de obligate Dos gardenias en Oye como va covers, stonden daar de Skyblasters. Eduard Baudee mag dan veel van zijn haren kwijt zijn, zijn stembanden doen het nog, en ook de rest van de groep heeft niet bijster veel last van reuma. Hoogtepunten van hun optreden waren Johnny B. Goode, de stokoude cover van Chuck Berry, en hun nieuwe, New Dream, hitje op Radio 1 en ook Stubru is er niet vies van. Wachten op hun compilatie CD!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?