Staff Benda Bilili - Bouger Le Monde

Staff Benda BililiNaar het tweede album van de Congolese revelatie Staff Benda Bilili zal door menigeen met spanning worden uitgekeken. Hamvraag is natuurlijk of de handicapés uit Kinshasa de magie van het eerste album hebben kunnen bewaren. Wat vast staat is dat er sinds de opnames van Très Très Fort veel veranderd is. De bandleden leven niet langer op straat en ook de verwaarloosde zoo van de Congolese hoofdstad werd niet langer als achtergrond­decor en provisoire opnamelocatie gebruikt, want Vincent Kenis koos deze keer voor de Renapec studio, de plek waar ook Congolese legendes als Franco, Tabu Ley of Papa Wemba destijds hun platen kwamen opnemen.

Gevolg is dat Bouger Le Monde een stuk cleaner klinkt dan voorganger Très Très Fort, maar wees gerust, Staff Benda Bilili heeft de typische vibe van hun debuutalbum absoluut weten te bewaren, al klinkt op Bouger Le Monde wel meer een rockgeluid door. Top-track uit de elf nummers tellende tracklist is wat ondergetekende betreft Kuluna/Gangs een stevig groovend nummer over de dievenbendes die door Kinshasa waren en waarvan de bandleden evengoed deel hadden van kunnen uitmaken. Het volledige album proefdraaien kan op spotify.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, Staff Benda Bilili is klaar om de wereld te veroveren en wie hen live aan het werk wil zien kan op 16 september terecht in Leffinge waar ze op het podium van het Leffingeleuren festival zullen staan of op 2 oktober in de Brusselse KVS in het kader van het Festival des Libertés.


www.staffbendabilili.com | www.crammed.be

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?