Sneak preview Sfinks festival

Sfinks 2007Hoewel de mensen in Boechout nog druk aan het definitief Sfinks festival programma puzzelen, willen we toch al een tip van de sluier lichten. Sfinks programmeert eind juli naar goede gewoonte in de breedte en neemt de term "wereldmuziek" dan ook letterlijk. Zonder twijfel "een wereld om naar te luisteren" en voor de open-minded medemens valt er altijd heel wat te ontdekken — wie had voorspeld dat we op de vorige editie plat gingen gaan voor de Zuid-Koreaanse natuur-percussionisten van Dulsori?

Baaba MaalDe Balkan is hot these days en ook Sfinks ontsnapt er niet aan. Onder de noemer "Gypsyland extravaganza" krijgen we vrijdagavond de crème uit de Balkan voorgeschoteld, waaronder Mahala Raï Banda, Kocani Orkestar en DJ Gaetano. Zaterdagavond in de Clubtent waan je je in Kinshasa met de "Congotronics night". Duimpiano's, tiendehandse megafoon versterkers en autowrak-percussie regeren in het land waar Konono N°1 koning is. In de categorie straffe namen vinden we alvast de oerdelijke Ivoriaanse reggae van Alpha Blondy, maar ook niemand minder dan Baaba Maal! Deze Senegalese held van de mbalax zit sinds jaar en dag al in mijn platenkast en eindelijk krijgen we kans de man live aan het werk te zien. Verder klinkt Son de la frontera (Spanje), Da Arabian MC's (Palestina) en Adama Yalomba (Mali) veelbelovend. Of worden de Boeddhistische rituelen van de Tibetaanse Tashilhunpo-monniken dé revelatie van de volgende Sfinks editie? Never say never. Hou ons in ieder geval in de gaten voor de definitieve line-up!

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Verdorie, ze blijken dus het traditionele festa do Brasil afgeschaft te hebben… De opkomst daarvoor was inderdaad laag vorig jaar, maar toch spijtig….
chloe | 10 juni 2007
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Inderdaad enorm jammer dat BraziliŽ amper nog aandacht krijgt. De Festas do Brasil waren toch altijd een succes. Het laatste jaar niet, maar dat komt door de armoedige programmering. Er was genoeg muziek in de buurt om er een geweldige avond van te maken. Wat te denken van Paralamas en Katia B als voorprogramma… wilden voor een prikje komen maar vielen niet binnen de vriendjespolitiek van Sfinks. Eeuwig zonde!
Kees | 24 juni 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?