Sfinks Mundial bijt festivalspits af op 1 mei

Sfinks Mundial 2008Normaliter is de eer aan Mano Mundo om het festivalseizoen in te luiden, maar ietwat onverwacht bijt Sfinks Mundial dit jaar de spits af. Op donderdag 1 mei kun je op het (van grote broer Sfinks festival overbekende) festivalterrein "De Bunderkes" in Boechout de wereld in alle facetten tot u laten komen: een bonte collectie info-standjes, kleurrijke hebbedingen, exotische spijzen & dranken en uiteraard een stevige streep wereldmuziek.

Zeker Weten (Polé Polé Beach 2007)Op de affiche staan de voor ons onbekende latino's van Yaztuvo — al lijkt de olijke bassist op de foto van de Sfinks Mundial webstek verdacht veel op de frontman van Sindicato Sonico en dat is geen slecht teken. Daarna treden de op tropicalidad.be wereldberoemde sympatico's van Zeker Weten aan, die ondanks hun recente malheur in de AB bekend staan om hun heerlijke afro-pop deuntjes en uiterst aanstekelijke soukous die moeiteloos elk bekken doet heen en weer trekken. Zionyouth is ons ook niet echt bekend, maar kiest resoluut voor roots reggae en dat klinkt niet slecht. Het folk-collectief Boombal & hun dito danslessen zijn niet direct aan mij besteed, in tegenstelling tot het dartele fanfare-collectief Va Fan Fahre die hun mondiaal gekruide Balkan-muziekjes vrolijk over het festival terrein zullen verspreiden. En dat alles voor slechts 2 €. Mooi.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
zou ik meer informatie kunnen krijgen over : yaztuvo , zeker weten en zionyouth. ik zou dit goed kunnen gebruiken als eindwerk voor mijn amc

alvast bedankt
robin janssens | 24 april 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?