Baloji - Kinshasa Succursale

Tijdens zijn Starflam periode werd hij aangesproken als MC Balo, maar sinds zijn solo-debuut Hotel Impala gaat hij als Baloji door het muzikale leven. Ondanks zijn Congolese roots spandden rap en gladde R&B de kroon op Hotel Impala — niet direct onze dada. Op enkele soukous-uitstapjes na kon Baloji ons op Mano Mundo 2008 ook niet direct bekoren. Maar wie het tropicalidad.be nieuws wat volgt, had al door dat Baloji voor zijn nieuwe plaat Kinshasa Succursale naar Kinshasa is getrokken en zoiets wekt uiteraard onze interesse.

Het leeuwenaandeel van de tracks op Kinshasa Succursale zijn in Kinshasa opgenomen en geeft de plaat een authentiek ruw kantje. Maar het is vooral de kruisbestuiving met met Congolese topbands als Konono N°1 en Zaïko Langa Langa, dat Baloji's recentste album zo boeiend maakt. De Congolese roots vinden we in verschillende incarnaties terug, zoals oude Congolese rumba (Le jour d'après / Siku Ya Baadaye), meesterlijk swingende soukous (Congo Eza Ya Biso), congotronics (Karibu Ya Bintou featuring Konono N°1) en electro-soukous (Kesho - Noza Remix). Daarnaast poetste Baloji nog enkele Hotel Impala nummers op, maar dat had hij wat ons betreft mogen laten.

Met de bijbehorende DVD krijg je een documentaire over de opnames in Kinshasa en enkele videoclips er bovenop. Op zijn myspace profiel kun je een en ander voorproeven en met deze making of ben je ook even zoet.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?