Sahra Halgan - Hiddo Dhawr

Sahra HalganIn 2019 lieten we u al kennismaken met Waa Dardaaran van de Somalische diva Sahra Halgan, en deze Hiddo Dhawr mag u rustig beschouwen als het logische vervolg. Ook voor dit album liet Halgan zich opnieuw bijstaan door Aymeric Krol (drums & percussie) en Maël Salètes (gitaar), met deze keer Régis Monte in plaats van Graham Mushnik achter de toetsen.

De titel laat zich vertalen als "houdt de cultuur in stand" of "cultuurbehoud", en is ook de naam die Sahra gaf aan het cultureel centrum dat ze in 2013 oprichtte in Hargeisa, de hoofdstad van Somaliland (zie ook onze recensie van Waa Dardaaran).

Ook de tracklist van Hiddo Dhawr is opnieuw een mix van in een nieuw jasje gestoken Somalische traditionals en nieuwe nummers.

Inhoudelijk kunnen we enkel nog meegeven dat opener Sharaf een ode is aan de trots en waardigheid van de menselijke geest.

Sahra Halgan: "We must be able to love each other in order to open ourselves to the world and love the other. Self-esteem is not pride, on the contrary, knowing its value highlights the beauty of the soul!.

Met Hiddo Dhawr levert Sahra Halgan opnieuw een hoogst aanstekelijk album-met-een-boodschap af, ergens op de raaklijn tussen afropsychroc, Somali-funk en toeareggae!



www.xmd.nl

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?