Vieux Farka Touré

Vieux Farka TouréToen ik op de naam Vieux Farka Touré stootte tijdens een van mijn surftochten dacht ik dat iemand Ali Farka Touré's vader een gitaar had toegestopt in de hoop de desert blues te doen herrijzen. Niets is echter minder waar. Vieux is wel degelijk de zoon van wijlen Ali Farka en hoewel zijn vader hem liever als soldaat door het leven zag gaan koos hij toch voor de muziek — "farka" betekent niet voor niets "ezel" ;-). Gelukkig maar, want Vieux blijkt een beloftevol gitaar en percussie talent te wezen.

Niet zonder gevolgen want vorig jaar nam hij een titelloze debutplaat op met guest appearences waaronder zijn vader en landgenoot Toumani Diabaté. Deze twee muzikale monumenten uit Mali zaten al eerder samen in de studio en pure magie was het resultaat. Het bewuste plaatje had al in november dit jaar in de rekken moeten liggen maar dat valt in ons regenlandje behoorlijk tegen, dus zal een review nog even op zich laten wachten — mede-ongeduldigen kunnen in afwachting naar myspace.com surfen alwaar je alvast vier tracks uit zijn plaat kunt voorproeven.

Nog een leuk toemaatje: in deze reeks van vier videofragmenten waagt de jonge knaap zich aan enkele klassiekers van zijn vader en wat mij betreft doet hij dat glorieus. De volgende generatie van de desert blues mag er wezen!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?