Een dik gevulde affiche tijdens het eerste weekend van februari

Nu het frontstage jaar op tropicalidad.be officieel is ingezet in het Depot en hoewel er eind deze maand nog 't een 't ander te beleven valt richten we alvast onze spotlights op de affiche van februari. Het eerste weekend om precies te zijn want die blijkt tsjokvol fijne concerten te zitten — het overzicht vind je in onze agenda.

Dobet Gnahoré, de Ivooriaanse deerne uit het succes-project Acoustic Africa komt op vrijdag 2 februari haar nieuwe CD voorstellen in de Molière. Het concert is het vijfde uit een indrukwekkende internationale tour. "Ze beschikt bovendien over een stem, een charisma en een présence die ze gemeen heeft met de grootste diva's" beweert Muziekpublique, iets wat we met plezier gaan verifiëren in Elsene.

El Hadj N'DiayeNog meer Afrikaanse klanken in het Brusselse: op zaterdag 3 februari opent het Flageygebouw de deuren voor El Hadj N'Diaye. Deze Senegalees viel in het verleden meermaals in de prijzen: zijn internationale debuut-cd Thiaroye (1997) werd bekroond met een "Choc du monde de la musique" en de opvolger Xel (2001) kreeg de "Grand prix de l'Académie Charles Cros". Ergens in mijn collectie heb ik nog een single-tje van deze man rondslingeren die zijn plezante gitaarmelodietjes weet te verpakken in toegankelijke nummers.

U RoyPetrol in Antwerpen sluit het driedaags concert-weekend af op zondag 4 februari met een dik gevulde reggae avond, featuring U Roy a.k.a. "The Originator". Deze oude rot in het reggae vak werkte samen met de groten der aarde, is als "granddaddy of all toasters" ontelbare malen tevergeefs geïmiteerd en mag zichzelf één der legendes van Jamaica noemen.

Campina ReggaeIn het voorprogramma van U Roy speelt (de voor ons onbekende) Junior Murvin alsook de nieuwe groep van Steven van Gool — allesbehalve een onbekende op tropicalidad.be, die o.a. bij Wawadadakwa, Belgian Afrobeat Association en Obatala speelde/speelt. De langste bassist van Antwerpen heeft een reggae collectief bijeengesprokkeld en doopte het Campina Reggae, die naar eigen zeggen reggae brengt "die deint op diepe bassen en die poëzie verdraagt, die messcherp uit de hoek kan komen en liefst ook opzwepend is". Zijn myspace profiel staat bol van de geluids- en videofragmenten als je wil weten wat hij daarmee bedoeld — wij hopen die zondag in Petrol een nieuwe reggaeband van eigen bodem te zien waarop we trots op mogen zijn.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?