Jah Mason, Omar Perry & Dub Syndicate in de VK

Dub SyndicateJah MasonBehalve dit weekend valt er in februari nog een en ander te beleven in de belgische concertzalen. Volgende week doet de VK zijn naam als Brusselse reggae-tempel weer eer aan en plakt vrolijk affiches rond met wat ons betreft enkele interessante namen.

Jah Mason is mij niet bekend, maar slingert qua genre naar horen zeggen tussen dancehall en ragga. Gezien het schreeuwerige karakter van die laatste gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar dancehall, die de lomere reggae met de snelle dansschoenen poogt te verzoenen. Of 'm in het rijtje van Sizzla en Capleton past kun je op 7 februari nagaan. Omar Perry (zoon van Lee "Scratch" Perry) zorgt voor de passende support-act.

Dub Syndicate is een oude bekende, en na 25 jaar op zijn minst een vaste waarde in de Londense dub-scene. De samenstelling van de band is in de loop der jaren niet de grootste constante geweest, hoewel dat aan hun studiowerk niet direct te horen valt. Ze knoeien verrassend goed met reggae, diepe bassen en het onvermijdelijke echo-kamertje. Hoe zoiets zich live voltrekt heb ik het raden naar, maar daar ben ik binnenkort op 8 februari met graagte getuige van in de VK.
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?