Ho(o)rizon² festival

Een festival in december? Moet kunnen, vinden de mensen van Cultuurcentrum Belgica in Dendermonde. Op 2 en 3 december presenteren ze Ho(o)rizon² festival: twee dagen van muzikale ontmoetingen mét pit waarop gegarandeerd de pannen van het dak gespeeld en gezongen worden, dixit CC Belgica. Vrijdag pakken ze uit met chansonier Catherine Delasalle samen met accordeonist Philippe Thuriot en Roland als special guest. De Algerijn Abdelli sluit de eerste dag af samen met mondharmonica-talent Steven de Bruyn die we nog kennen van El Fish.

Zaterdag wordt het pas echt interessant met een alles behalve onaardige verzameling West-Afrikaanse muzikanten op één podium: Manou Gallo, Baba Sissoko en Mamani Keita. De Ivoriaanse Manu Gallo kennen we als bassiste/percussioniste van Zap Mama, maar tegenwoordig dopt ze haar eigen boontjes met haar groep Djiboi. Ba Sissoko (Mali), de onnavolgbare talking drum speler van Habib Koité, zit nog bijzonder vers in mijn geheugen door het ijzersterke concert met Obatala afgelopen dinsdag in de AB. Landgenoot en zanger Mamani Keita heeft ondertussen ook al zijn strepen verdiend aan de zijde van Salif Keita en Electric Bamako.

Wijzelf kunnen er helaas niet bij zijn, maar wie wel naar Dendermonde afzakt in december: laat ons zeker weten wat we gemist hebben!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?