Sfinks Mixed 2010 - affiche

Sfinks Mixed 2010Dezer dagen moet een mens moeite doen om niét tegen een podium op te lopen waar tropische muziekjes welig tieren. De wereld­muziek­festivals en -concerten zijn alom tegenwoordig tijdens de zomer­maanden en daar is onze agenda stille getuige van. Tegen het eind van de maand zijn alle rechtgeaarde wereld­muziek liefhebbers (uw tropicalidad.be reporter incluis) op het Boechoutse Molenveld terug te vinden alwaar Sfinks Mixed voor de 35ste keer zijn gezellige zelf kan zijn. Hoogtijd dus om uit te vissen of er tijdens het weekend van 30, 31 juli en 1 augustus muzikaal evenveel te beleven valt als vorig jaar.

De Urban Groove tent is niet meer, dus worden dit jaar op zaterdag en zondag de klassieke concert- en clubtent aangevuld met een Open Air stage (die circus aan ander werelds spectakel huisvest) en een Sfinks tempel die exclusief in het leven werd geroepen voor het Gut ritueel van Dong-ho Choi.

Op vrijdag zwaait de Balkan opnieuw de plak en met plaatjesdraaiers als Merdan Taplak (inclusief een heus orkestar) en Tsiganisation Project en dé muzikale ambassadeur Goran Bregovic (Servië) in het gezel­schap van zijn Weddings and Funerals Orchestra zit die avond alvast gebeiteld voor een feestje van formaat.

Bovenaan de affiche van zaterdag vinden we superster Youssou N'Dour (Senegal) terug, die hopelijk voor een verhit mbalax feestje zal zorgen. Verder raden we aan enkele streepjes te zetten bij het concert van Tigana (eclectische mix uit Brazilië), Minata (Burkina Faso meets Tracy Chapman), Terrakota (de ons niet onbekende Lisboa fusão), Toto la Momposina ("La Gran Cantadora" uit Colombia), Aimelia Lias (onvervalste soukous uit, uiteraard, Congo) en — voor wie om half drie nog tot de levenden behoort — Maga Bo (lo-fi mixes uit de straten van Brazilië en de rest van de wereld).

De Cubaanse diva Omara Portuondo en het Orquesta Buena Vista Social Club spannen op zondag de kroon van de line-up. Gezien de grootste Buena Vista sterren het tijdelijke al voor eeuwige geruild hebben, zijn we benieuwd of het orquesta de magie van weleer in leven kan houden. Verder willen we Koudede (jonge Touareg rocker uit Niger), Céu (een ware sirene uit Brazilië) en Peyoti for President (musica mestiza met een niet mis te verstane boodschap uit de UK) niet missen. Het belooft aldus weer een ongemeen boeiende editie te worden. Tot in Boechout!

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Orquesta Buena Vista Social Club was vorig jaar in AB toch nog dik in orde. In tegenstelling tot die farce van The Havana Lounge begin dit jaar.
Bart | 19 juli 2010
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Gisteren prachtig optreden van Terrakota! Bedankt voor de tip!
Jojo Citee | 1 augustus 2010
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?