Shiran - Fedaytak

ShiranAls we Remixed, een tussendoortje vol remixen van nummers uit Shiran's titelloze debuut, even buiten beschouwing laten, keert de IsraŽlische van Iraaks-Jemenitische afkomst na het traditionele en akoestische Glsah Sanaanea with Shiran terug naar stevige Arabische pop, dub, hip-hop en electro. Shiran sloeg daarvoor opnieuw de handen ineen met producer en wederhelft Ron Bakal en het resultaat is Fedaytak, Arabische straattaal voor "Ik wil sterven voor jou!", een langspeler vol wat het duo zelf omschrijft als "electro hafla" (letterlijk "feest" of "banket", en vaak grote familiebijeenkomsten waar stevig gedanst en gefeest wordt), waarbij traditionele instrumenten als de oud of mijwiz-fluit aangevuld worden met elektronische klanken van een Roland TR-808 drummachine.


Het titelnummer was al een stevige hit in de Arabische wereld en werd ondertussen al opnieuw onder handen genomen door Doriann en AfterMidnight. Opener Al Ashuak klinkt nog enigszins dubby (net zoals de outro van Ya Ruhi), maar voor La La gaat Shiran dan weer de dabke-toer op, en samen met de Marokkaanse MC Marc Kakon, die voor een streepje Frans zorgt tussen al het Jemenitisch-Arabisch, gaat het richting afrobeats en drill-rap. In schril contrast staat de trage, maar bloedmooie ballade Fuadi ("mijn hart"), meteen ťťn van onze persoonlijke favorieten uit de tracklist.

Sterven is wellicht een stap te ver, maar wij blijven tot nader order stevige fans van Shiran!www.shiranmusic.com | www.batovrecords.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?