Antilliaanse en andere tropische feesten

Polé Polé (Gent)
Nu Polé Polé te midden van het feestgewoel van de Gentse feesten officieel uit de startblokken is — zonder de handige live video-streaming trouwens, iets dat vorig jaar tot twee luie zetel rapporten leidde — kijken we reikhalzend uit naar toekomstige tropische festiviteiten en dat zijn er aardig wat.

Reggae Geel
Esperanzah! (Namen)
Folk Dranouter
Als trouwe bezoekers staat het nieuwe Sfinks Mixed (25-27 juli, Boechout) uiteraard op onze planning. In het daaropvolgende weekend (1-3 augustus) reppen alle rechtgeaarde rasta's zich naar Geel voor de (jawel) dertigste editie van Reggae Geel. Op de affiche enkele stevige reggae-helden waaronder Alpha Blondy, Horace Andy, Omar Perry en een jonge snaak als Alborosie. Het Naamse wereld­muziek­festival Esperanzah! wist ook weer een boeiende affiche ineen te knutselen met ondermeer Orchestre International du Vetex, Mala Vita, Vieux Farka Touré, Rokia Traoré, Takana Zion & Manjul, Victor Démé en Amparanoia. Tijdens hetzelfde weekend vallen er op Folk Dranouter (naast hopen folk) ook enkele tropische acts mee te pikken waaronder het Gabriel Rios trio, Grupo Fantasma, DJ Dolores en Mala Vita. Aan u de keuze!

Antilliaanse feesten (Hoogstraten)
Op 8 en 9 augustus gaat het er in Hoogstraten even heet & sensueel aan toe als op uw favoriet Caraïbisch vakantie eiland. Daar waar menig zomer­festival steeds breder programmeert zet de Antilliaanse feesten ongegeneerd de crème van de Caraïbische muziek-scene in de spotlight. De headliners van het weekend zijn ongetwijfeld de Puerto Ricaanse rakkers Wisin y Yandel die met Rakata onmiskenbaar hun reggaeton-stempel op Latijns-Amerika gedrukt hebben. Verder kijken we ook uit naar Grupo Galé (salsa pura uit Columbia), Manolito y su Trabuco (Cubaanse timba die we vorig jaar nog op Polé Polé proefden), Rocola Bacalao (punk-ska uit Ecuador) en Carimi (compas uit Haïti). Na onze passages in 2005 en 2006 kunnen we getuigen dat de genres al even kleurrijk zijn als het publiek en dit jaar zijn we er zelf opnieuw bij — hou die frontstage rubriek dus maar in de gaten.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
driewerf helaas: we ontvingen net bericht van de antilliaanse feesten dat de headliners Wisin y Yandel hun europese concerten annuleren. ze worden vervangen door angel y khriz, eveneens een puertoricaans reggaeton-duo.
pieter | 8 augustus 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?