Affiche Couleur Café en Afro-Latino festival compleet

Nu de lente-festivals onder de tropische zon hun deuren openen, sleutelen de eerste zomer-festivals aan de laatste details van hun line-up. Zowel Afro-Latino festival (op 21-22 juni in Bree) als Couleur Café (op 27-29 juni in Brussel) hebben hun affiche ondertussen compleet. De eerste namen kreeg je een tijdje terug al kado, hoogtijd dus om in hun laatste aanwinsten te snuisteren.

Afro-Latino festivalVieux Farka Touré (Flagey 2007)Het Limburgse Afro-Latino festival bewaarde hun smakelijkste namen tot op het einde. Vieux Farka Touré bijvoorbeeld, de zoon van wijlen Ali Farka Touré die met zijn naamloos studio-debuut en een ijzersterk concert in Flagey zich prompt tot tropicalidad.be-held ontpopte. Ook de Mozambikaan Neco Novellas is hier niet onbekend en de afropop van het Kempische Zeker Weten is lichtelijk wereldberoemd op onze webstek.

Ook de latin-lovers komen op Afro-Latino aan hun trekken met Ozomatli (licht ontvlambare party-latin uit de VS), DLG (urban salseros uit de VS), La Excelencia (de van Fania bekende salseros brengen op Afro-Latino een tribute aan meester-conguero Ray Barretto), Sergent Garcia (dé Parijs-Spaanse salsa-muffin) en LA-33 (puur en onversneden salsa uit Colombia).

Couleur CaféTiken Jah Fakoly (AB, 2008)Ook Couleur Café schudt op het laatste moment nog enkele aan­gename aanvullingen op de driedaagse line-up uit hun mouw. De Duitser Gentleman, Jamaicaan Luciano en Ivoriaan Tiken Jah Fakoly verzorgen respectievelijk voor de betere streep dancehall, roots reggae en oerdegelijke afrikaanse reggae. De onverslijtbare Kaapverdische diva Cesaria Evora mag zich terecht één van de headliners van het festival noemen. Ook het Hongaarse Parno Graszt (één van de ontdekkingen op Balkan Trafik) en de Egyptische zangeres-buikdanseres Natacha Atlas (die we dit weekend op Mano Mundo voor u gaan voorproeven) zijn bijzonder welkom op de CC affiche.

In een poging om onze onstilbare honger naar tropische muzikjes te stillen kijken we op beide zomerfestivals naast de ronkende namen uiteraard ook uit naar onbekend talent zodat we met een beetje geluk met enkele ontdekkingen huiswaarts mogen keren. U leest er alles over in onze festival-verslagen die binnenkort de frontstage rubriek zullen overspoelen.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?