Fiesta Mundial sluit festivalseizoen af

Fiesta Mundial 2009De zomer­vakantie mag dan onherroepelijk voorbij zijn, het wereldmuziek festival­seizoen duurt gelukkig iets langer. Hek­ken­sluiter Fiesta Mundial ontpopt zich eind september (op 25, 26 en 27 september om precies te zijn) weer als een muzikale oase op de Keiheuvel in Balen en op hun affiche vinden we opnieuw heel wat schoon volk terug. Snuister gerust even met ons mee in de line-up.

Terakota (Couleur Café 2009)
Cafe con Leche (Festival Mundial 2009)
Het Portugese Terrakota gaat op zaterdag met de titel "headliner" lopen, en terecht. Zowel op plaat als live smaakt hun mestiza sound — inclusief een niet onaardige portie Afrikaanse ingrediënten — naar meer. Mestizo's van het Spaanse soort krijg je in de vorm van La Pegatina, die we nog kennen van Via Mandarine en het uit San Francisco afkomstige Diego's Umbrella lijkt hun genrehutsepot te kruiden met het beste uit de Balkan. Op zondag nog bekend volk op de planken, waaronder Malick Pathé Sow uit Senegal en uit eigen land passeren de "straat­muzikanten" van Los Callejeros, het Gentse Cafe con Leche (die we op plaat én live mochten ontdekken), de pretentieloze ska van El Crème Glace Qués en de accordeon van Jaune Toujours de revue.

Samen met een rits DJ's waaronder Merdan Taplak, Gaetano Fabri en Tsiganisation Project heeft Fiesta Mundial ook dit jaar een allerminst onaardige verzameling kleurrijke acts bij­een­ge­sprok­keld, wat ons inziens voor het nodige muzikale spektakel zal zorgen.
 

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Ik ga weer van de partij zijn op Fiesta Mundial!! Kan je via deze site gratis tickets winnen?
Zonnige Groetjes, Lien
Lien van Esch | 12 September 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
wel, lien, ik raad u ten stelligste aan om onze frontpage in de gaten te houden… wie weet valt daar wel iets te verdienen ;-)
pieter | 13 September 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Dankjewel Pieter, ik heb deelgenomen.. Spannend!
Lien van Esch | 15 September 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?