Wereldmuziekfestivalvertier in juli

De komende twee weken wordt het moeilijk om niet op een wereld­muziek­festival verzeild te graken. Zowel grote kleppers als Afro-Latino festival (Bree), Festival Mundial (Tilburg), Couleur Café (Brussel) als hun kleinere broertjes Festival a lo Cubano (Leuven), Tropiscala (Overijse), Feest in 't Park (Brugge) of BorgerRio (Antwerpen) vullen de tropicalidad.be agenda. Voor we zelf — en hopelijk jullie massaal met ons — daar de tanden in gaan zetten, blikken we al even vooruit op wat er wereld­muziek­gewijs in juli 2009 te beleven valt.

Cameleon festival 2009Op de eerste zaterdag van juli slaat het Cameleon festival (4 juli, Turnhout) stevast hun tenten op in het Raadsherenpark. Dit jaar schotelen ze — de DJ's uitgezonderd — minder bekend volk voor, al zou het ons verwonderen als er in de line-up (The Subtitles, Dynamo Zjosss, El Crème Glace Qués, Dub Terror, The Dynamics, Markscheider Kunst en Snowboy and the Latin Section) geen ontdekking te doen was.

Colora festival 2009Op de vier zaterdagen in juli presenteert Colora festival (Leuven) telkens twee concerten in het binnenplein van de Romaanse poort. Op hun affiche verrassend veel tropicalidad.be helden, waaronder de swingende accordeon van Jaune Toujours (11 juli), de betere mestizo van La Troba Kung-Fú (18 juli) en uiteraard de sensuele moves en het hemelse stemgeluid van de Ivoriaanse Dobet Gnahoré (25 juli).

Cactus festivalOok het driedaags Cactus festival (10-12 juli, Brugge) geeft hun eerste festivaldag een tropisch tintje en het resultaat is niet mis: zowel Bunny Wailer, de legendarische reaggae-held én hoeder van het muzikale Bob Marley-erfgoed, de barvoetse wereld­verbeteraar Micheal Franti en zijn makkers van Spearhad als de wereldberoemde singer-songwriter Tracy Chapman zijn van de partij. Een beetje ongelukkig staat het prettig gestoorde ska collectief Babylon Circus op de laatste dag geprogrammeerd.

De twee grootste festivals van de maand juli zijn klaarblijkelijk nog druk aan hun line-up aan het sleutelen. De webstek van Polé Polé (18-27 juli, Gent) bloklettert nog steeds "Website coming soon" en van Sfinks Mixed (24-26 juli, Boechout) kregen we al een eerste lading namen door, maar daar komen we later uitgebreid op terug.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
beste pieter,

Cameleonfestival is op zaterdag 4 juli volgens mijn agenda …
Zjef (website) | 19 juni 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
woops! inderdaad zjef. volgens onze agenda trouwens ook.
pieter | 19 juni 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
en ‘t is dub terror ipv dub terroko, nu we toch de puntjes op de i aan’t zetten zijn :)
mr crumbone (website) | 19 juni 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
woops! hoogtijd om van die cocktails af te blijven ;o)
wel fijn om weten dat onze posts aandachtig gelezen worden…
pieter | 19 juni 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Pieter,

ik heb je onze datum van 11 juli doorgegeven voor het Vijverfestival. Is het mogelijke dat dit ook onder de rubriek: “Wereldmuziekfestivalvertier in juli” vermeld wordt?

Alvast hartelijk dank!

Guido Van Lierde
guido van Lierde (website) | 19 juni 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?