Meer concerttips voor november

Onze concert-agenda loopt deze maand over. Het aanbod is niet alleen talrijk, het bulkt ook van de kwaliteit en dat kunnen we alleen maar toejuichen. We pikken er voor u de lekkerste krenten uit:

Dobet Gnahoré (Molière)Van lekker gesproken, deze week kun je de Ivoriaanse deerne Dobet Gnahoré nog bewonderen (9 november, Cultuurcentrum Casino, Houthalen). Begin dit jaar liet ze een beklijvende indruk na in de Brusselse Molière en recentelijk bespeurde ik haar heerlijke vocalen op de debuutplaat van Aly Keita. Eveneens niet te missen is Orchestra Baobab (13 november, Botanique, Brussel), het Senegalees muzikaal instituut die met hun nieuwe CD Made in Dakar weer een klasse release op hun palmares mogen schrijven.

Shantel & Bucovina Club (Fiesta Mundial 2007)Liefhebbers van gypsy punk à la Super Taranta kunnen samen met het zootje ongeregeld van Gogol Bordello de AB op stelten zetten (14 november, AB, Brussel). Wie valt voor de hemelse stem van Marie Daulne heeft ook geluk, want een dag later strijkt Zap Mama neer in Oost-Vlaanderen (15 november, Handelsbeurs, Gent). Shantel & zijn Bucovina Club kon ons ook met zijn derde plaat Disko Partizano bekoren, deelde gratis vodka uit op Fiesta Mundial en vereert ons dit jaar met nog één bezoek (18 november, Handelsbeurs, Gent) — een dikke aanrader.

Horace Andy (Couleur Café 2007)Tenslotte nog een streep reggae. En weer niet de minste. Black Uhuru bijvoorbeeld (16 november, Petrol, Antwerpen). Na 30 jaar kun je Michael Rose en de zijnen zonder twijfel oude rotten in het vak noemen. Dat het Depot niet vies is van een stevige hap reggae weten we ondertussen al en deze maand slaagden ze erin Horace Andy te programmeren (20 november, Het Depot, Leuven). Op de jongste Couleur Café sprongen we aan boord van zijn dubtrein en lieten ons gewillig meevoeren op de zware bassen en lome riddims.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?