Festivalnieuws: Afro-Latino, Mundial & Couleur Café

Er wordt dezer dagen duchtig gesleuteld aan de line-up van menig zomerfestival en onze mailbox wordt dan ook overspoeld met persberichten, headliners en ander zomers snoepgoed. En hoewel de programma's nog niet compleet zijn, willen er we toch al de lekkerste krenten voor u uitvissen.

Afro-Latino festival, 20-21 juni 2009, BreeDe Limburgse parel van de wereldmuziek oftewel het Afro-Latino festival (20-21 juni, Bree) kan ook dit jaar uitpakken met een straffe line-up waaronder enkele ware tropicalidad.be favorieten als Seun Kuti & Egypt 80 (absoluut dé strafste afrobeat act van het moment), La Excelencia (de sympathieke New Yorkse salseros die er na de vorige editie blijkbaar geen genoeg van kregen) en niemand minder dan Oumou Sangaré, de Malinese diva die met de release van Seya helemaal terug is. Verder nog mestizo vertier met Ojos de Brujo, de Surinaamse soul van Sabrina Starke en de Barcelonese roots-reggae van Black Gandhi. Uit goede bron hebben we vernomen dat er nog enkele exclusieve headliners volgen. Dat belooft.

Festial Mundial, 20-21 juni 2009, Tilburg (NL)Hét wereld­muziek­festival van onze noorderburen, Festival Mundial (20-21 juni, Tilburg, Nederland), valt dit jaar ongelukkigerwijs samen met Afro-Latino. Niet geheel toevallig is er qua programmatie ook wat overlap en aldus mag Mundial Oumou Sangaré, La Excelencia en Sabrina Starke ook op haar affiche schrijven. Daarnaast nog staan nog kleppers als Oscar D'Leon (de salsa grootmeester die ons járen geleden op CC betoverde) en zelfs, jawel, miss Lauryn Hill. Verder vinden we op de affiche nog bekenden als de Sicilliaanse dancehall-held Alborosie, de ons niet onbekende mestizo's van Zulu 9.30, Ziggi, onze eigenste Café con Leche, de Cambodjaanse psychedelische rock van Dengue Fever, de duim-piano guru's van Konono N°1 en de getrompetteerde el sympatico Roy Paci terug. Een allerminst onaardig lijstje.

Couleur Café, 26-27-28 juni 2009, BrusselCouleur Café (26-27-28 juni, Brussel) kwam vorige maand al aandraven met een veel­belovende rij eerste namen en recentelijk deden ze daar nog een schepje bovenop. Met name Gori Ka Dance Orchestra (inlandse Bollywood meets Brass), de immer flamboyante Marie Daulne beter bekend als Zap Mama, de Congotronics specialisten van Kasai Allstars, alsook Nèg' Marrons, het explosieve Franse dancehall-duo dat mij vier jaar geleden op CC probleem­loos van mijn sokken blies. Bouge encore!

Het belooft muziekgewijs dus alweer een hete zomer te worden. De nostalgische zielen verwijzen we graag door naar onze gestoffeerde festivalverslagen van Afro-Latino festival 2008, de vele interviews op Festival Mundial 2008 en het Couleur Café 2008 dagboek.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
de laatste lading toppers op Afro-Latino festival zijn al een tijdje binnen, maar willen we jullie zeker niet onthouden: Ky-Mani Marley (met een Bob Marley tribute), de Cubaanse top band Los Van Van en tenslotte reggaetonpionier Voltio uit Puerto Rico.
pieter | 9 juni 2009
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
!!! BALKAN HOTSTEPPERS !!!
Zaterdag op Afro-Latino Festival @ Hacienda
Sam Rabam | 9 juni 2009
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?