Solomane Doumbia - Ségou To Lagos

Solomane DoumbiaDe naam Solomane Doumbia doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen, maar de man maakte vooral naam als de vaste percussionist voor Salif Keita. Met Ségou To Lagos, waarmee hij de link probeert te leggen tussen de Malinese muziektraditie en de Nigeriaanse afrobeat, maar dat tegelijk ook bedoeld is als eerbetoon aan de in 2001 overleden Malinese saxofonist Tidiani Koné (de eerste Malinese artiest die probeerde een brug te slaan tussen Mali en Nigeria), treedt hij nu ook voor eerste keer solo naar voren.

Lees verder

Kimi Djabaté - Dindin

Kimi DjabatéVoor Dindin, de titel van zijn nieuwe langspeler, liet Kimi Djabaté, de naar Portugal uitgeweken multi-instrumentalist uit Guinea-Bissau zich inspireren door zijn eigen, niet echt gelukkige, kindertijd. Dindin laat zich uit het Mandinka vertalen als "kinderen", en in het gelijknamige titelnummer klinkt het: "Don't exploit children! Help children become better human beings. Don't exploit children, educate them!".

Lees verder

Gabriel da Rosa - É O Que A Casa Oferece + Tunico - Tunico

TunicoGabriel da RosaDeze keer twee keer Braziliaans lekkers: het Amerikaanse Stones Throw Records tekende met de in Los Angeles aangespoelde Gabriel da Rosa voor de eerste keer een Braziliaanse artiest en Far Out Recordings presenteert het jazzy langspelerdebuut van Tunico.

Lees verder