Jiraan - Sirto

JiraanJiraan, Arabisch voor "buren", is een twaalfkoppig internationaal gezelschap rond de Syrisch-Belgische violist en componist Shalan Alhamny, dat met Sirto (een traditionele Griekse rondedans) een eerste langspeler voorstelt.

Lees verder

Lucas Santtana - O Paraiso

Lucas SanttanaNa Sem Nostalgia uit 2011 en het in 2012 verschenen O Deus Que Devasta Mas Tambem Cura, 's mans twee eerste albums voor het Mais Um Discos label, waren we de Braziliaanse singer-songwriter Lucas Santtana eerlijk gezegd wat uit het oog verloren. We knopen graag terug aan met deze O Paraiso. Voor dit album dat hij tijdens de COVID-19 pandemie opnam in Parijs, en waarop hij afwisselt tussen Portugees, Spaans, Engels en Frans, liet Santtana zich deze keer bijstaan door muzikanten als Fred Soulard (toetsen en productie), Z Luis Nascimiento (percussie), de ons niet onbekende Vincent Segal (cello), saxofonist Laurent Dardainne en een blazerssectie bestaande uit Remi Scuito en Sylvain Bardiau. Centrale boodschap: het paradijs bevindt zich op aarde, dus laten we onze afdaling naar de hel stoppen!

Lees verder

Altin Gn - Aşk

Altin GnNadat ze hun fans in 2021 niet op n maar twee albums trakteerden, focuste de Nederlands-Turkse formatie Altin Gn in 2022 vooral op het podium, maar nu zijn ze terug met Aşk, Turks voor "liefde" en meteen een terugkeer naar de psychedelische Anatolische folkrock waarmee de band naam maakte met hun twee eerste albums On (2018) en Gece (2019).

Lees verder