Bounty Radio S03E01 Build Music

Radio Mukambo Welkom in de 1e episode van het 3e seizoen van Bounty Radio. Janka Nabay levert met Build Music het album van de week. Throwback Track is Southern Bound van Damakase. En we luisteren naar nieuwe producties van Spaniol, Yeahman, Pouvoir Magique en meer.

Lees verder

Radio Mukambo #314 Half Man Half Groove

Radio MukamboDeze week kijkt Radio Mukambo uit naar Forest Sounds Festival in de abdij van Vorst met Bombino (Touareg blues-rock) en Ata Kak (hiplife/disco uit Ghana). Het Griekse producers-duo Supersan levert het album van de week, 'Half Man Half Clap', ergens tussen dancehall, reggaeton, cumbia, dub en Andesfluiten. We gaan verder met Oghene Kologbo om de crowdfunding campagne voor zijn nieuwe plaat 'Africa is the Future' te steunen en luisteren naar nieuwe tracks van Blay Ambolley, Seun Olota, Dengue Dengue Dengue, AkizzBeatzz en DJ Tudo.

Lees verder

Radio Mukambo #313 Man is too much

Radio MukamboDeze week bewijst Warsaw Afrobeat Orchestra dat afrobeat echt een internationale beweging is. Zelfs in Polen is er een orkest dat ode brengt aan Fela Kut! Hun nieuwe album 'Man Is Enough' is cd van de week op Radio Mukambo.
We kondigen ook de eerste Festa Mukambo aan, vrijdag in Bazaar Brussels (Marollen) ahv enkele tracks van Babalakina's Afro-Braziliaanse dansworkshop. Tiken Jah Fakoly komt naar Les Solidarités (Namen), Terrakota is op tournée in Italië en we luisteren naar meer global beats & reggae.

Lees verder

Aälma Dili - Pour Une Poignée De Dinars

Aälma DiliAälma Dili (Romani voor "de ziel van de dwaas") is een kwartet uit Parijs (Emilio Castiello - vocals/viool/mandoline, Clément Oury - vocals/viool, Benoit Vincent - vocals/gitaar en Johnny Montreuil - vocals/bas) dat voor Pour Une Poignée De Dinars, een knipoog naar Sergio Leone's Pour Une Poignée De Dollars (originele titel Per Un Pugno Di Dollari of A Fistful Of Dollars'), op een meer dan geslaagde manier de spaghettiwestern-sound van Ennio Morricone mixen met invloeden uit de Balkan, Griekenland (Mon Amour) en Spanje (Mi Patria met de Franse flamencozangeres Paloma Pradal op vocals). Aanstekelijke soundtrack voor een vreemde onbestaande Oost-Europese western!

www.aalmadili.com | vladproductions.fr | www.xmd.nlwww.xmd.nl

Radio Mukambo #312 Intoxicating beats

Radio MukamboDeze week neemt Radio Mukambo je mee naar Colombia voor het album van de week 'Curao' (dronken) van Quantic en Nidia Góngora, een moderne en elektronische interpretatie van de mystieke muzikale tradities aan de oevers van de Stille Oceaan in Colombia.
Roots Project Records stelt een ontmoeting voor tussen inheemse artiesten en global beat-producers, ondermeer AkizzBeatzz. Terrakota gaat op een 9-daagse tournée in Italië, Bixiga 70 komt naar Helden in het Park en Atomic Spliff sluit het Brussels Summer Festival af.
Antibalas veroordeelt de exploitatie van de indianen op zijn 11-minuten lange nieuwe track, de eerste single van hun opkomende album en we luisteren naar een track van Kologbo's nieuwe album 'Africa is the Future', als uitnodiging om deel te nemen aan zijn crowdfunding campagne.

Lees verder

Makan Badjé Tounkara - Daba

Makan Badjé TounkaraHet ngoni-spel van de Malinese griot Makan Badjé Tounkara (zoon van Baba Sissoko) mag dan stukken traditioneler klinken dan dat van collega en landgenoot Bassekou Kouyate, toch leverde ook Makan zijn bijdrage aan de innovatie van dit eeuwenoude instrument door met zeven in plaats van de reguliere vier snaren te spelen. Daba, de titel van het album, verwijst naar een Afrikaanse handploeg die onontbeerlijk is in de Afrikaanse landbouw en is eigenlijk een bedankje aan alle Afrikaanse landbouwers die het continent van voedsel voorzien. In Guésséré doet Makan hetzelfde voor de uitvinders van de ngoni. Een stuk actueler is Océan, opgedragen aan de vele Afrikanen die het leven lieten op het water, en ook San Sene gaat door op het migrantenthema, want is een oproep om terug te keren naar het thuisland. Oerdegelijk traditioneel Malinees griot-album.

www.budamusique.com | www.xmd.nl

Radio Mukambo #311 Chase The Light

Radio MukamboDeze week neemt Radio Mukambo je mee naar Bredene vppr Afro C festival (Terrakota, Don Carlos, Orlando Julius & The Heliocentrics, Black Roots), Eeklo voor Helden in het Park (Vaudou Game), Hoogstraten voor Antilliaanse feesten (Baloji) ++ Brussels Summer Festival (Atomic Spliff, Jahneration, Akro).
Cd van de week is 'Chase the Light' van Soul Sugar, soulful reggae uit Parijs +++ een nieuwe track van Oghene Kologbo's nieuwe album om zijn crowdfunding campagne een handje bij te steken.

Lees verder

Calypso Rose @ Brussels Summer Festival

Calypso Rose (Brussels Summer Festival) — © Morgane BrewaeysDat de koningin van de calypso op de affiche van het Brussels Summer Festival stond, zal ongetwijfeld een doorn in het oog van de organisatoren van de Antilliaanse Feesten geweest zijn. Een levende legende als Calypso Rose kan je nu eenmaal niet elke dag aan het werk zien en dus twijfelden wij geen seconde en tekenden afgelopen dinsdag present in zaal La Madeleine op een boogscheut van de Brusselse Grote Markt.

Met wat hulp van Manu Chao, producer Ivan Duran en Kobo Town frontman Drew Gonsalves maakte de ondertussen 77-jarige Linda McCartha Monica Sandy-Lewis vorig jaar een gesmaakte comeback met Far From Home en het is dan ook vooral uit dat album dat de zangeres dinsdag put.

Lees verder

The Bombay Royale - Run Kitty Run

The Bombay RoyaleHet is pas dankzij dit derde album dat wij eindelijk het genoegen kregen om kennis te maken met The Bombay Royale. De naam mag dan eerder doen denken aan een luxehotel in Mumbai, in feite betreft het hier een elfkoppige band uit Melbourne rond vocalisten Parvyn Kaur Singh en Shaurov Bhattacharya (dochter van de religieuze shabad zangeres Dya Singh) en bandleider Andy Williamson. Elk album wordt opgevat als de soundtrack van een vergeten Bollywoodfilm, waarbij The Bombay Royale retro Bollywood vermengen met psycho-surf (titelnummer Run Kitty Run), eighties electro-pop (Zhooti Nain, RoboBeez, dat ons wat deed denken aan de theme tune van Doctor Who), disco (Mera Nam Hai/Lucky) en woestijnrock, en Parvyn en Shaurov afwisselen tussen Hindi, Bengaals en Engels. Als ondergetekende, wat Aziatische Bollywood vibes wel kan smaken, is The Bombay Royale zeker uw ding!

www.thebombayroyale.com | www.hopestreetrecordings.com

Radio Mukambo #310 Back to the Groove

Radio MukamboCut Chemist neemt ons mee naar Colombia voor de cd van de week, Going Back to Cali – Cut Chemist's Colombian Crates Remixed. Radio Mukambo kondigt ook concerten aan van Pat Thomas & Newen Afrobeat op Helden in het Park (Eeklo), Cabruêra op Zomer van Antwerpen, Protoje, IAM & Dengue Dengue Dengue op Esperanzah (Namen), Jesse Royal op Reggae Geel en Calypso Rose op Brussels Summer Festival. Last but not least luisteren we naar een paar tracks van Mukambo's nieuwe mixtape: Globe-a-dub Worldwide Dubwize.

Lees verder