Ebo Taylor & Bonze Konkoma @ Zuiderpershuis

Ebo Taylor & Bonze Konkoma (Zuiderpershuis)ZuiderpershuisDe laatste jaren halen muziekarcheologen en -ethnicologen met de regelmaat van de klok muzikale veteranen van onder het stof en hoewel we daar allerminst iets op tegen hebben wordt er al gauw met termen als "legendarisch" ge­goocheld. In het geval van de 74 jarige Ghanese gitarist Ebo Taylor zijn dergelijke verheerlijkingen echter volledig terecht. Hoewel hij aan de wieg van de Ghanese highlife stond, zijn z'n solo releases schaars en bovendien moeilijk te vinden. Gelukkig bracht Strut records hier ver­ande­ring in met Love and Death. Samen met de Afrobeat Academy als backing band leverde Ebo Taylor een groovy afro­beat album af met een niet onaardige funk toets. Afgelopen donderdag bracht hij niet de Afrobeat Academy, maar z'n muzikale vrienden van Bonze Konkoma mee naar het Antwerpse Zuiderpershuis en dan staan wij uiteraard op de eerste rij.

Lees verder

Interview met Terrakota in het Zuiderpershuis

Interview met Terrakota in het ZuiderpershuisZuiderpershuisOok al maken ze zelf graag gewag van een kleine Portugese mestizo scene, voor de rest van de wereld blijft Terrakota tot nader order de enige echt belangrijke Portugese exponent in het genre. Flirtten de Lissabonezen op hun vorige releases nog vooral met de Afrikaanse cultuur, dan zijn het op World Massala vooral de Aziatische ritmes die in het "oor" springen. Na een gesmaakte set in het Zuiderpershuis namen we frontvrouw Romi Anauel en zanger/gitaris Junior nog even apart voor volgend gesprek.

Lees verder

Interview met Tiken Jah Fakoly in Hotel Be Manos

Interview met Tiken Jah Fakoly in Hotel Be ManosMet African Revolution leverde Tiken Jah Fakoly één van de interessantste reggae-albums van 2010 af; hij keerde terug naar zijn Afrikaanse wortels, gebruikte bijna uitsluitend Afrikaanse instrumenten en maakte daarmee de reggae­cirkel mooi rond. Op 4 februari aanstaande staat de man in Vorst Nationaal en om u al wat warm te maken voor dat concert presenteren we alvast dit interview.

Lees verder

Sofrito - Tropical Discotheque

SofritoTropical Discotheque vertoont opvallende gelijkenissen met het recent op tropicalidad.be gepasseerde The Sound Of Club Secousse Volume 1; lagen bij die laatste release de Club Secousse dance nights aan de basis van de compilatie, dan waren het in het geval van Sofrito — een deejaycollectief bestaande uit Hugo Mendez, Frankie Francis en The Mighty Crime Minister — de Tropical Warehouse nights in de Londense East End. Voor Tropical Discotheque koos het trio vijftien van hun favoriete tracks uit en schuwden daarbij geen enkel genre. Salsa, soca, calypso, afrobeat, cumbia, Tropical Discotheque heeft het allemaal in huis en het moet gezegd, een slechte track zit daar niet tussen, al brachten Ohue (Victor Uwaifo) en Da Soca Boat (Mighty Shadow) de derrière van ondergetekende ongewild toch net dat ietsje harder in beweging. Party starter!

www.strut-records.com | www.sofrito.co.uk

U was weer geweldig in 2010

U was weer geweldig in 2010Tradities zijn er om in ere te houden. En na de eerste, tweede en derde keer "U was weer geweldig" kunnen we toch gewag maken van een traditie. U slaagde er dit jaar opnieuw in om subtiel en minder subtiel de aandacht van uw trouwe frontstage fotograaf te trekken en die serie off-stage beelden willen we u aller­minst onthouden. We hopen dat u uw mooie zelf mag herkennen in onderstaande foto's en wensen alle tropicalidad.be lezers een ongemeen boeiend en muzikaal 2011!

Couleur Café (juni 2010) — U kon Shantel best appreciëren
U kon Shantel best appreciëren (Couleur Café, juni 2010)

Couleur Café (juni 2010) — U ging zogezegd naar het vuurwerk kijken
U ging zogezegd naar het vuurwerk kijken (Couleur Café, juni 2010)

Couleur Café (juni 2010) — U ging zogezegd twee pintjes halen
U ging zogezegd twee pintjes halen (Couleur Café, juni 2010)


Lees verder