Echoes Of Zoo - Speech Of Species

Echoes Of ZooLiet Echoes Of Zoo-frontman Nathan Daems zich voor voorganger Breakout nog inspireren door de confrontatie tussen mens en dier, dan staat op het toepasselijk getitelde Speech Of Species de communicatie van dier tot dier centraal.

Nathan Daems: "Messages are constantly being transmitted in the animal world by adopting body poses: there are more than 2000 different poses or "words" in certain lizard species, by dancing in the most ingenious ways, by changing colours from geometric patterns (certain species of squids and chameleons do this), by causing vibrations in the ground, by smells, even by giving light and so on. How can we be so blind to that and say that animals cannot speak?"

Lees verder

Ali Farka Touré - Voyageur

Ali Farka TouréMeer dan vijfentwintig jaar nadat hij het tijdelijke voor het eeuwige wisselde verschijnt er alsnog een nieuw album van de godfather van de Mali-blues, Ali Farka Touré. Zoals de titel al enigszins aangeeft is Voyageur, geproduceerd door Nick Gold en Ali's zoon Vieux, samengesteld uit nummers die Ali opnam in een tijdspanne van zowat vijftien jaar tussen sessies voor andere albums en op vrije momenten tijdens zijn tournees die hem van een eenvoudige muzikant uit de woestijn bij Timboektoe katapulteerden tot een tot op heden gewaardeerde wereldster.

Lees verder

Tinariwen - Amatssou

TinariwenOok de leden van Tinariwen moesten de vervelende pandemie-jaren door en deze toepasselijk getitelde Amatssou (Tamashek voor "voorbij de angst") is dan ook hen eerste release sinds Amadjar uit 2019.

Het verhaal achter dit album start in 2021 toen Jack White, al jaren een hevige fan van de band, de leden van Tinariwen uitnodigde om te komen opnemen in zijn privé-studio in Nashville, Tennessee. De toenmalige COVID-19 restricties staken echter een stokje voor die plannen en uiteindelijk geopteerd voor Djanet, een woestijnoase in Tassili n'Ajjer, een nationaal park in Zuid-Algerije, waar ze een geďmproviseerde studio opzetten in een tent en gebruik konden maken van het materiaal van hun collega's van Imarhan.

Lees verder

King Ayisoba - Work Hard + This Is Zologo Beat

This Is Zologo BeatKing AyisobaOok de koning van de kologo, King Ayisoba, heeft af te rekenen gekregen met de gevolgen van de COVID-19 pandemie, en dus trok hij zich samen met lokale talenten als Ras Kukuu, Twinkle, Atamina, Bush Man, Shiallo en Awilo One terug in de vertrouwde Top Link studio van producer Francis Ayamga in Bongo op de grens tussen Ghana en Burkina Faso (ook te zien in de clip bij Bossi Labome). Maar ook Arnold de Boer aka. Zea, voormalig vocalist bij The Ex en labelbaas bij Makkum Records (het Nederlandse label dat geen onbelangrijke rol speelde in de internationale popularisering van het Ghanese kologo-genre), is opnieuw van de partij, waarbij hij instond voor de mastering en op twee tracks ook achter de microfoon en op gitaar te horen is. Het al uit 2017 daterende People Talk Too Much werd trouwens opgenomen in de Katzwijm Studio in Voorhout.

Lees verder