Liraz @ Botanique

Liraz (Botanique) — © Dan BasmanBotaniqueTegen elk virologisch advies in blijven wij vooralsnog afzakken naar zalen overal ten lande om u verslag te kunnen brengen van de betere concerten in wereldmuziekland. Afgelopen maandag was het de beurt aan de Brusselse Botanique, waar de Israëlisch-Iraanse Liraz die avond ten dans speelde in de knusse Rotonde-zaal.

We gaan er geen doekjes om winden, de COVID-19 dreiging hakt er opnieuw stevig in in de cultuursector en meer dan enkele tientallen durvers/fijnproevers daagden dan ook niet op voor het concert van Liraz. We hebben het hier echter al vaker gesteld en ook deze keer was het niet anders: de afwezigen hadden wederom ongelijk, want Liraz en haar band stonden garant voor een stevig Iraans feestje.

Lees verder

Monsieur Doumani - Pissourin

Monsieur DoumaniWij leerden het Cypriotische trio Monsieur Doumani kennen ten tijde van de release van hun Sikoses album uit 2015. Het in 2018 verschenen Angathin bereikte ons helaas niet, maar deze door Glitterbeat Records verdeelde Pissourin hernieuwden we onze kennismaking. Het vertrek van stichtend lid en gitarist Angelos Ionas luidde een wissel van de wacht in, en met de komst van Andys Skordis, die de band in het verleden al meermaals vergezelde tijdens hun tournees, kwam niet alleen een nieuwe gitarist aan boord, maar het zorgde meteen ook voor een nieuwe muzikale wind.

Lees verder

Meridian Brothers Y Conjunto Media Luna - Paz En La Tierra

Meridian Brothers Y Conjunto Media LunaOp het vorig jaar verschenen Cumbia Siglo XXI trok Eblis Alvarez aka. Meridian Brothers de vernieuwingsbeweging van de Colombiaanse cumbiaband Cumbia Siglo XX door naar de eenentwintigste eeuw en voor deze Paz En La Tierra doet hij eigenlijk hetzelfde met de vallenato van de beruchte Colombiaanse zanger Diomedes Diaz (een zeer geliefd, maar controversieel figuur vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de gruwelijke moord op Doris Adriana Niņo, alsmede verschillende geruchtmakende rechtszaken, waarnaar Alvarez verwijst in afsluiter El Hombre De Alma Traicionada of "de man met een verraden ziel").

Lees verder

Femi & Made Kuti - Legacy+

Femi Kuti + Made KutiDubbel afrobeatplezier, want deze Legacy+ bestaat tegelijk uit Stop The Hate, het nieuwe album van Femi Kuti, en For(e)ward, het langspelerdebuut van diens zoon Made. Femi Kuti: "I don't think it's been done where a father and son have released on the same day, or have a joint album of this magnitude. It's been more joy in my life to see my son be able to express himself in this manner. I'm happy because he's not copying me; He has found his (own) voice. What other joy could a father want than to experience this in his lifetime?".

Lees verder

Purbayan Chatterjee - Abaad + Parvyn - Sa

ParvynPurbayan ChatterjeeMet Abaad van Purbayan Chatterjee en Sa van Parvyn stellen we u deze keer twee releases uit de Indische diaspora voor.

Lees verder