Nilza Costa @ UN PEU

Nilza Costa @ UN PEUUN PEUHet laatste concertverslag op deze pagina's dateert ondertussen alweer van in april van 2019 (!) en we zijn dan ook maar al te blij om, ondanks de recente COVID-19 ver­strengingen, toch weer opnieuw voor u het live-circuit te kunnen induiken. Afgelopen vrijdag trokken we naar Brussel voor een "kamerconcert" van de naar Italië uitgeweken Braziliaanse Nilza Costa.

Lees verder

islandman - Godless Ceremony

islandmanVan alle Turkse acts die hier al de revue passeerden is islandman zonder twijfel het meest eclectische gezelschap, zoals het trio opnieuw bewijst met deze Godless Ceremony. Op hun derde langspeler nemen multi-instrumentalist Tolga Böyük, percussioniste Eralp Güven en gitarist Erdem Başer - voor de gelegenheid bijgestaan door gastmuzikanten als de Deense gitarist Jacob Gurevitsch, DJ Divo, OliO, Kenneth Bager, Tamikrest, Troels Hammer en Ole Theill - u moeiteloos mee op een virtuele wereldreis.

Lees verder

Nilza Costa - Le Notti Di San Patrizio/Distorção Do Tempo

Nilza CostaFocuste de in Italië gevestigde Braziliaanse Nilza Costa op het in 2016 verschenen Roots nog vooral op haar Afrikaanse wortels, dan verschoof haar focus voor deze Le Notti Di San Patrizio/Distorção Do Tempo naar de mistoestanden die de westerse maatschappij teisteren. De titel van het album verwijst dan weer naar de nachtelijke uren waarop Nilza, die aan slapeloosheid lijdt, de meeste van de nummers voor dit album componeerde in haar woonplaats San Patrizio (een gehucht met 1.198 in de gemeente Conselice, in de provincie Ravenna).

Lees verder

Muito Kaballa Power Ensemble - Mamari Remixed

Muito Kaballa Power EnsembleRemixalbums zijn een echte trend aan het worden in wereldmuziekland. We stelden u pas nog Remixed van Shiran voor en ook het Duitse Muito Kaballa Power Ensemble liet nu een reeks bevriende producers en deejays los op hun gesmaakte Mamari dubbelalbum. Jan Janzen (toetsen) en Niklas Mündermann (saxofoon) zijn zelf ook deejays en houden dus wel van meer elektronisch getinte clubvibes. Met de steun van Seb Bassleer aka. SebCat, de drijvende kracht achter het Belgische Rebel Up! Records, gaven ze dan ook graag hun collega's de kans om zich volledig uit te leven op een track uit Mamari.

Lees verder

Nkom Bivoué - Zeun Ya Yop

Nkom BivouéIn het spoor van de door het Belgische Rebel Up! Records verdeelde Before Zeun Ya Yop EP, volgt nu ook Nkom Bivoué's nieuwe langspeler. Twee van de drie tracks op de EP (titelnummer Zeun Ya Yop en opener No Lele, een vocale versie van de instrumental op Before Zeun Ya Yop met de Ghanees Sizeless op vocals) zijn ook hier in de tracklist terug te vinden. Ook voor andere tracks werkte Nkom samen met gastvocalisten als PH, een naar Kameroen uitgeweken Congolees (Never Give Up), de Kameroense r&b- en afrobeats-artiest Vankings (Baale Ma) en rapper Krys Kofi, een opkomend talent in Kameroen (After The Shift). En met de remix van Interstellar Anthem, zorgt Bivoué voor een nieuwe versie van de in 2019 verschenen single. Wij hadden het op Zeun Ya Yop vooral voor de bezwerende trance van instrumentale en semi-instrumentale nummers als Tantra, Unconditional Love, de remix van Interstellar Anthem en natuurlijk titelnummer Zeun Ya Yop, composities die je zo naar een ander universum transporteren.

Lees verder